• 1398/02/03 - 12:08
  • تعداد بازدید : 681
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار شماره 8 دامپزشکی مازندران به دامداران مازنی

مدیرکل دامپزشکی مازندران همزمان با آغاز فصل گرما نسبت به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران، دکتر سید حسین رضوانی گفت: با توجه به شروع فصل گرما و امکان افزایش بروز و شیوع برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان که عمدتاً منشا دامی دارند به دامداران تاکید می شود ضمن توجه به رعایت مسائل بهداشت فردی، توصیه های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند.

وی از جمله بیماری‌هایی که همزمان با آغاز فصل گرما شیوع پیدا می کنند را CCHF  و یا همان تب‌خونریزی دهنده کریمه کنگو  نام برد و افزود: در صورت بروز این بیماری علاوه بر وارد کردن خسارات سنگین اقتصادی به دام مثل کاهش تولید شیرف گوشت و پشم می تواند با تماس یا مصرف گوشت دام آلوده سلامت جوامع انسانی نیز تهدید شود.

رضوانی با اشاره به اینکه خطر انتقال بیماری CCHF در بین دامپزشکان، دامداران، پرسنل کشتارگاه و خانمهای خانه دار در صورت عدم رعایت بهداشت فردی بالا می باشدگفت: متاسفانه این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی نداشته و این مهم، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

رضوانی با اعلام اینکه نوعی کنه ، موجب انتقال این بیماری می شود گفت: سمپاشی بدن دام و اماکن دامی می تواند در جهت جلوگیری از بروز این بیماری بسیار با اهمیت باشد، بنابراین به دامداران مازنی توصیه می شود علاوه بر سمپاشی و ضدعفونی کردن جایگاه نگهداری دامها و بدن دام زنده، در صورت مشاهده کنه روی پوست حیوانات از له کردن آن با دست خودداری کنند.

مدیر کل دامپزشکی مازندران از جمله راههای درگیری انسانی این بیماری در مازندران را، گزش مستقیم کنه اعلام کرد و تاکید داشت، دامداران زمانیکه برای تهیه علوفه به صحرا می روند بدن خود مخصوصاً قسمت پائینی پاها را بپوشانند تا مورد گزش کنه قرار نگیرد.

ایشان با اشاره به الزام نگهداری گوشت، 24 ساعت و آلایش های خوراکی 48 ساعت بعد از کشتار در دمای معمولی یخچال به شهروندان هشدار داد تا گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.

رضوانی در این باره گفت،  دامهائیکه در کشتارگاه ها تحت نظارت دامپزشکی ذبح می شوند بعد از معاینات قبل ، حین و بعد از کشتار توسط دامپزشک، بمدت 24 ساعت در پیش سردکن نگهداری و با پائین آمدن PH گوشت و از بین رفتن عامل ویروسی این بیماری، اجازه حمل به مراکز عرضه داده می شود  در صورتیکه در کشتار غیر مجاز دام هیچکدان از این کارها انجام نمی شود .

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 128726
کلمات کلیدی
لینک کوتاه