دستورالعملهای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی سال 1401
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور ، این سازمان دستورالعملهای بهداشتی به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی را اعلام کرد.
ضمن پاسداشت مقام سالار و سید شهیدان و آیینهای گرامیداشت تاسوعا و عاشورای حسینی با دستهبندی این دستورالعملها به ۲ بخش «هماهنگی بینبخشی وبرنامه عملیاتی» و «اطلاع رسانی» اعلام میداریم که در زمینه هماهنگی بینبخشی و برنامه عملیاتی رعایت نکاتی مورد تاکید قرار گرفته است که با رویکرد حفاظت از بهداشت عمومی از جمله سلامت عزاداران حسینی لازمالاجراست.
رعایت به چهار مورد ذیل الزامی است:
۱- وجود اکیپهای سیار و ثابت دامپزشکی در شبکهها و شهرستانها ( اعم ازدکتران دامپزشک،کارشناسان، کاردانان و تکنسینهای دامپزشکی و بهداشت گوشت) به همراه مسئول نمایندگی ولیفقیه و ناظرین شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت 7 تا 14
۲- حضور اکیپهای نظارت بهداشتی دامپزشکی بصورت سیار در سطح شهر در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و در صورت لزوم اقدام به بازرسی لاشههای قربانی؛ استقرار همکاران به عنوان پاسخگوئی تلفنی و هماهنگ کننده بین شهروندان و اکیپهای عمل کننده (سیار) در سطح شهر در هر یک از شبکههای دامپزشکی؛ و با عنایت به اولویت کشتار دامهای قربانی در کشتارگاههای هر شهر
۳- موظف بودن کشتارگاههای دام به جلوگیری از تجمع بیمورد مردم در واحد و رعایت پروتکلهای بهداشتی مرتبط با بیماری کووید 19
۴- آمادگی لازم به منظور پذیرش دامهای قربانی و ذبح آنها از ساعت 7 صبح تا 14 روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و استقرار بازرس بهداشتی گوشت و ناظر شرعی در محل کشتارگاه و آماده به کار بودن در کنار پیش بینی خودروی سردخانه دار برای حمل لاشه دامهای قربانی نکاتی ضروری است که در برنامه ریزی دستورالعمل اتخاذ شده ملاحظه خواهد گردید.
بازرسین بهداشتی موظفند در بازرسی بهداشتی پیش از کشتار آثار آلودگیهای انگلی خارجی و نیز تب دار بودن دام را مورد توجه ویژه قرار دهند و ازسوی دیگر جهت جمع آوری لاشه و آلایش غیرقابل مصرف با نظارت دامپزشکی شهرستان به نحو مناسب و از چرخه مصرف خارج و امحاء کردن آن اقدام نمایند.
در خصوص اطلاع رسانی نیز، اطلاعات لازم به منظور افزایش سطح آگاهی عمومی به ویژه در زمینه امکان انتقال بیماری و ابتلاء مصرف کنندگان از طریق مصرف گوشتهای غیر بهداشتی (در قالب اطلاعیه، توضیحات شفاهی و ....) توسط روابط عمومی ادارات استانی به سمع مردم عزیز خواهید رسید و توصیه به شهروندان از جمله نکات مهم است. در عین حال باید توجه شود که مصرف گوشت دامهای قربانی پس از طی جمود نعشی انجام گیرد. (قرارگیری لاشه بلافاصله پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه در یخچال و جگر به مدت ۴۸ساعت.)
بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته اطلاعات لازم به منظور افزایش سطح آگاهی عمومی و اعتمادسازی به شهروندان و اهمیت ذبح و نظارت به شیوه مناسب توسط ناظرین شرعی اطلاع رسانی میشود و روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استانها موظف هستند با «تهیه اطلاعیه جهت پخش از طریق صداو سیما و مساجد، درج در نشریات محلی و استانی، طرح در نماز جمعه با ذکر دقیق آدرس و شماره تلفن جهت تماس شهروندان؛ تهیه پلاکارد ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و نصب در میادین اصلی شهر ، مساجد و کشتارگاهها و ... برای راهمایی مردم جهت کشتار دامهای قربانی در کشتارگاهها؛ همکاری با خبرنگاران جراید محلی و صدا و سیمای استان در زمینه تهیه عکس، گزارش، خبر و فیلم از امکانات فراهم شده و انجام گرفته در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی؛ اخذ سفارش توسط قصابیها و مراکز مجاز عرضه فرآورده های پروتئینی از عموم مردم، برای کشتار دام در کشتارگاههای استان و عرضه لاشه دام قربانی به متقاضیان با نصب لیبل لاشه قربانی» اقدام و مراتب را به اطلاع عموم برسانند .
درج توصیههای بهداشتی لازم (از جمله لزوم مصرف لاشه ۲۴ ساعت پس از نگهداری در یخچال) بر روی لیبل ضروری است ، با توجه به اینکه همه ساله بخش قابل توجهی از مردم تمایل به تهیه و ذبح دام و اهدای نذورات قربانی به مراکز تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و برخی از اماکن مذهبی دارند، توصیه میشود اطلاع رسانی لازم به متولیان و متصدیان این مراکز در خصوص عدم دریافت و ذبح دام زنده و دریافت نذورات به صورت وجه نقد و یا لاشه قربانی کشتار شده در کشتارگاه صورت پذیرد.
ضمن آرزوی قبولی طاعات مومنین شیعه در این ایام سوگواری اعلام میداریم، بدیهی است با عنایت به احتمال عرضه و کشتار دام زنده در سطح شهر توسط بعضی از اشخاص غیر مطلع، افراد حاضر در اکیپهای سیار در سطح شهرستانهای استان جهت نظارت و ارائه خدمات بهداشتی بر لاشههای کشتاری و ترجیحاً هدایت افراد به کشتارگاههای دام اقدام خواهند کرد.
روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور
نظر دهید