• 1403/07/05 - 11:18
  • تعداد بازدید : 228
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دکتر حمید رسولی زاده ریاست اداره دامپزشکی آمل:

طرح ملی ردیابی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح شهرستان آمل به اتمام رسید

طرح ملی ردیابی سرمی و ملکولی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با نمونه برداری از طیور بومی در سطح 21 روستای شهرستان آمل اجرا گردید

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی آمل دکتر حمید رسولی زاده ریاست این اداره از نمونه گیری از طیور بومی 21 روستای این شهرستان خبر داد و گفت طی اجرای طرح ملی ردیابی سرمی و ملکولی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تعداد 2127 نمونه خون و 910 نمونه سواپ کلواک از پرندگان بومی شامل مرغ، خروس، بوقلمون، اردک و غاز اخذ و به آزمایشگاه ارسال گردید. وی تصریح نمود با توجه به حجم بالای کار و اهمیت اجرای این طرح، با برنامه ریزی دقیق و بکارگیری کلیه امکانات و نیروی انسانی این اداره در قالب اکیپ های متعدد طرح مذکور در سطح روستاهای هدف اجرایی گردید.

دکتر رسولی زاده هدف از اجرای این طرح را تعیین وجود یا عدم وجود آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تحت تیپH5  و تعیین شیوع سرمی و بررسی تکمیلی ملکولی در طیور بومی جهت شناسایی کانون های احتمالی و اجرای روش های کنترلی در مواقع لزوم در جهت جلوگیری از اشاعه بیماری به واحدهای صنعتی پرورش طیور و جامعه انسانی ذکر کرد.

وی ادامه داد بطور کلی ویروس آنفلوانزا چهار تیپ C ،B ،A وD دارد که پرندگان تنها به ویروس های تیپ A مبتلا می شوند. ویروس های تیپ A براساس آنتی ژن های سطحی H و N به تحت تیپ های متعددی تقسیم می شوند که این تحت تیپ ها براساس توانایی ایجاد بیماری می توانند دو فرم بیماری فوق حاد (بصورت عفونت عمومی گسترده) یا بیماری خفیف (عمدتا بیماری خفیف تنفسی) در پرندگان ایجاد کنند. در این بین تحت تیپ های H7 و H5 موجب بروز آنفلوانزای فوق حاد در پرندگان می شوند و بدین جهت ردیابی آنها حائز اهمیت می باشد.

وی در پایان افزود: با توجه به سرعت انتشار بالا و عواقب گسترده اقتصادی در پی وقوع این بیماری در طیور صنعتی و همچنین مطرح بودن این بیماری بعنوان یک بیماری مشترک با جامعه انسانی و امکان تبدیل آن به یک معضل بهداشتی فراگیر، به کلیه افرادی که به نوعی در تماس با پرندگان هستند توصیه نمود تا در صورت مشاهده علایم این بیماری مانند تلفات ناگهانی و بالا،قطع اشتها، قطع یا کاهش تولید تخم، تورم صورت و خونریزی در تاج، ریش و ساق پای پرنده، مراتب را سریعا به اداره دامپزشکی آمل 01143182500 اطلاع رسانی کنند و جهت اجرای روشهای کنترلی همکاری لازم را با اکیپ های دامپزشکی داشته باشند.

  • گروه خبری : اخبارشهرستان صفحه اصلی,شهرستان آمل,جهاد دامپزشکی,گروه خبری
  • کد خبر : 324728
کلمات کلیدی
khabar amol

khabar amol

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید