• 1391/03/08 - 12:00
  • تعداد بازدید : 152
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تهیه گوشت از مراكز عرضه مجاز از بروز و شیوع بیماری CCHF ( تب خونریری دهنده كریمه كنگو ) جلوگیری بعمل می آورد .

دكتر مجید مختاری در خصوص بیماری تب خونریری دهنده كریمه كنگو اینگونه گفت: عفونتی ویروسی و یك بیماری مشترك بین انسان ودام بوده كه در دامها بدون علامت درمانگاهی اما در جمعیت انسانی تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی و سلامت انسانها محسوب میگردد . مدیر كل دامپزشكی استان مازندران در ادامه افزود ،كنه های سخت از جنس هیالوما بعنوان ناقل این ویروس مطرح بوده و دوره كمون این بیماری در انسان بستگی به نحوه انتقال ویروس دارد و متعاقب گزش كنه ها دوره كمون 3 1 روز و حداكثر 9 روز و متعاقب تماس با خون آلوده و یا بافت آلوده 6 5 روز و حداكثر 13 روز این بیماری بروز می كند . وی ادامه داد در انسان بیماری بطور ناگهانی و با علائمی مانند تب بالا ، درد ناحیه پشت ، درد مفاصل ، درد معده ، استفراغ ، قرمزی چشم ها و صورت و گلو و نقاط خونریزی در سقف دهان آغاز می شود . علائم زردی نیز ممكن است بروز كند و در موارد شدید در خلق و خوی ، حواس و ادراك نیز تغییر می كند . مختاری افزود در موارد پیشرفته بیماری لكه های بزرگ كبود رنگ ، خونریزی شدید از بینی و خنریزی های غیر قابل كنترل در نقاط تزریق را بمدت 14 4 روز از گذشت بیماری می توان دید . مدیر كل دامپزشكی مازندران در مورد افراد تحت خطر خاطر نشان ساخت افرادی نظیر چوپانان ، كارگران شاغل در دامداریها و كشتارگاهها و قصابان ، پزشكان، دامپزشكان ، كاركنان و كادر دامپزشكی و پزشكی و كلیه افرادی كه به نوعی با دام ها در تماس می باشند بعنوان افراد تحت خطر مورد تهدید می باشند .


مختاری اقدامات اداره كل دامپزشكی استان مازندران را در جهت كنترل و پیشگیری از بروز این بیماری در جمعیت دامی ، سمپاشی دامها علیه انگل های خارجی ( كنه ها ) عنوان كرد و گفت كارشناسان این اداره كل در راستای جلوگیری از بروز این بیماری در جمعیت دامی با سمپاشی بدن دام ها و اماكن دامی و استقرار دكتر دامپزشك و ناظرین بهداشتی در كشتارگاههای صنعتی موجود و همچنین نظارت بهداشتی بر لاشه دام ها در مراكز عرضه تلاش می كنند تا در استان مازندران شاهد بروز این بیماری نباشیم . وی به شهروندان مازنی هشدار داد تا در زمان خرید گوشت ضمن اینكه گوشت مصرفی خود را از مراكز عرضه تحت نظارت دامپزشكی تهیه مینمایند به برچسب tag متصل به لاشه دام و همچنین مهر بهداشتی دامپزشكی بر روی لاشه دقت نمایند . مختاری در خاتمه افزود در صورت شستشوی گوشت توسط خانم های خانه دار با دستكش و پخت صحیح گوشت می توان تا حدی زیاد از بروز این بیماری جلوگیری بعمل آورد .


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 235976
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید