دکتر دریاباری در مصلی نماز جمعه عنوان کرد:
تشریح عملکرد 6 ماهه اداره دامپزشکی شهرستان محمود آباد
دکتر دریاباری رئیس اداره دامپزشکی محمودآباد در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه سرخ رود اقدامات صورت گرفته دامپزشکی در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ را برای شهروندان محمودآبادی تشریح کر
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان محمودآباد دکتر دریاباری رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان با تبریک روز ملی دامپزشکی و شعار دامپزشکی یک قرن خدمت؛ سه محور اصلی فعالیت دامپزشکی را اول مبارزه و کنترل بیماری های دام طیور و آبزیان دوم نظارت بهداشتی بر مراکز تولید نگهداری توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی و سوم نظارت بر خدمات بخش خصوصی دامپزشکی به شهروندان عزیز برشمرد و گفت: به منظور پیشگیری از شیوع بیماری های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲، بیش از ۱۰۰ هزار دوز واکسن دامی تزریق شد و در همین بازه زمانی بیش از ۲۵ هزار متر مربع از اماکن دامی و بیش از ۶ هزار نوبت راس دام علیه بیماری های انگلی دام سمپاشی شدند.
دکتر دریاباری در ادامه افزود: برای پیشگیری از بیماری نیوکاسل که یک بیماری بسیار مسری پرندگان میباشد، بیش از ۱۰۰ هزار دوز واکسن در جمعیت طیور بومی شهرستان تزریق شد. همچنین ۳۶۶ مورد بازدید و مراقبت فعال و غیر فعال بیماری دامی با ۳۴۰ مورد نمونه برداری جهت تشخیص بیماری دامی انجام شد.
وی تشریح کرد: در تعداد ۹۷ واحد مرغداری گوشتی حدود ۲ میلیون و سیصد هزار قطعه جوجه ریزی شد و در نیمه اول سال حدود ۲ میلیون و صد هزار قطعه مرغ پایان دوره به کشتارگاه اعزام شدند.
دکتر دریاباری گفت: در بخش آبزیان ۵۶ مورد بازدید میدانی با ۳۰ نمونه آبزی برای بازدید و مراقبت بیماری های آبزیان انجام شد.
وی همچنین اشاره کرد: در بخش نظارت بهداشتی از مراکز تولید، نگهداری و عرضه فراوردههای خام دامی در بیش از ۲۳۴۱ مورد بازدید میدانی تعداد ۴۱ مورد نمونه برداری برای کنترل بهداشتی فرآورده های خام دامی انجام شد. ضمن اخطار و توصیه های بهداشتی به موارد تخلف بهداشتی مشاهده شده تعداد ۵ مورد پرونده به مراجع قضایی برای تصمیم گیری لازم ارجاع شد.
دکتر دریاباری تصریح کرد: در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۹۹۶ مورد گواهی حمل بهداشتی برای خروج دام و فرآورده دامی از شهرستان به مقصد شهرستان های مجاور یا سایر استان ها صادر شد و در همین مدت تعداد ۱۱۲۰ مورد گواهی بهداشتی ورود دام و فرآورده دامی به شهرستان مورد کنترل و بازبینی قرارگرفته است. ضمنا میزان صادرات فراوردههای لبنی در ۶ ماهه اول سال به ۱۱۰ تن افزایش یافت.
وی در ادامه افزود: تعداد ۷۱ مورد بازدید از مراکز بخش خصوصی دامپزشکی اعم از کلینیکهای دامپزشکی، پت شاپها و داروخانههای دامپزشکی بمنظور کنترل شیوه ارائه خدمات بخش خصوصی به تولید کنندگان بخش دام، طیور و آبزیان انجام شد.
دکتر دریاباری در انتها گفت: موفقیت کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام و پیشگیری از مخاطرات احتمالی بیماریهای واگیر دام برای صنعت دام و طیور و سلامت انسان مستلزم همراهی و همکاری شهروندان عزیز در امر واکسیناسیون دام و گزارش موارد تخلف بهداشتی احتمالی در واحدهای تولید نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی به دامپزشکی شهرستان می باشد.
نظر دهید