• 1396/02/31 - 12:00
  • تعداد بازدید : 273
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار مدیر کل دامپزشکی مازندران در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

مدیرکل دامپزشکی استان مازندران همزمان با آغاز فصل گرما نسبت به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد .

دکتر سید حسین رضوانی گفت: با توجه به قرارگیری و شروع فصل گرما امکان بروز و شیوع برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان که عمدتاً منشاء دامی دارند افزایش یافته لذا توصیه می شود دامداران عزیز و مصرف کنندگان گرامی ضمن توجه به رعایت مسایل بهداشت فردی، توصیه های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند.


وی از جمله بیماری‌هایی که همزمان با آغاز فصل گرما احتمال  شیوع پیدا میکنند را لمپی اسکین، تب سه روزه، تیلریوز، بابزیوز و تب‌خونریزی دهنده کریمه - کنگو نام برد و افزود با بروز این بیماریها علاوه بر وارد نمودن خسارات سنگین اقتصادی برخی از این بیماریها بویژه بیماری تب کریمه کنگو قابلیت انتقال بین انسان و حیوان را دارند که هم استانیهای عزیز باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند.


رضوانی با اشاره به اینکه خطر انتقال بیماری CCHF و یا همان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در اثر کشتار غیر مجاز دام در منازل و یا معابر عمومی برای افراد و عدم استفاده از دستکش برای تمیز کردن گوشت در خانمهای خانه دار افزایش می یابد، گفت: متاسفانه این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی نداشته و این مهم خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.


ایشان تصریح کرد، در صورت کشتار دام در کشتارگاه های صنعتی دام که در آنجا با حضور دامپزشک مسئول فنی بهداشتی در محل کشتار و بازرسی از دام قبل ، حین و بعد از کشتار و نگهداری گوشت در سردخانه تا 24 ساعت، سپس عرضه گوشت در مراکز عرضه تحت نظارت دامپزشکی انجام می شود، هیچ خطری متوجه مصرف کننده نیست.


 به همین خاطر توصیه می کنیم ضمن اینکه گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز و تحت نظارت های بهداشتی دامپزشکی تهیه می کنید، به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشه ها نیز توجه ویژه داشته باشید و از مصرف گوشت تازه نیز خودداری و بعد از نگهداری آن در دمای معمولی  یخچال حداقل بمدت 24 ساعت، سپس استفاده نمایید.


رضوانی با اعلام اینکه کنه ها، عامل انتقال این بیماری هستند اظهار داشت: سمپاشی بدن دام و اماکن دامی می تواند در جهت جلوگیری از بروز این بیماری بسیار با اهمیت باشد، بنابراین به دامداران مازنی توصیه می شود در صورت مشاهده کنه روی پوست حیوانات از له کردن آن با دست خودداری کنند.


وی در پایان، افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری را دامپزشکان، دامداران، سلاخان ، قصابان و افراد عادی جامعه که با دام و لاشه دام سرو کار دارند برشمرد و تاکید داشت در صورت رعایت بهداشت فردی و توجه به توصیه های دامپزشکی درصد خطر ابتلا به این بیماری در جامعه به صفر می رسد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 236286
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید