هشدار مدیر کل دامپزشکی مازندران در خصوص مصرف جگر در ماه رمضان
دکتر سید حسین رضوانی در خصوص مصرف جگر بدون توجه به هشدارهای دامپزشکی در ماه مبارک رمضان در برخی از شهرهای استان هشدار داد.
وی افزود: بر حسب سنت و عادت در برخی از شهرهای استان ، شهروندان بعد از افطار جگر کبابی مصرف می کنند.
ایشان با اشاره به خطر اشاعه بیماری خطرناک CCHF یا همان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با جگر آلوده به این ویروس گفت: این بیماری توسط کنه منتقل می شود و برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، لاشه دام ذبح شده باید به مدت 24 ساعت و اندرونه های داخلی همچون جگر، قلوه، قلب و شش ها باید تا 48 ساعت در دمای معمولی یخچال نگهداری و سپس اجازه مصرف داده شود.
رضوانی در ادامه اظهار داشت: با توجه به مصرف بیش از اندازه جگر در ایام ماه مبارک رمضان در مازندران و عدم تامین نیاز استان با کشتارهای داخلی، برخی از افراد اقدام به وارد نمودن جگر از برخی استانهای کشور بصورت منجمد می نمایند که باید این موضوع مد نظر قرار گیرد که آیا با مجوزهای حمل بهداشتی این اقدام صورت گرفته یا خیر؟
مدیر کل دامپزشکی استان مازندران تاکید کرد که با توجه به شروع فعالیت کنه ها در این فصل و احتمال آلوده بودن کنه ها به این ویروس، ممکن است برخی از افراد بدون در نظر گرفتن موارد بهداشتی و جدی نگرفتن هشدارهای بهداشتی دامپزشکی به این بیماری خطرناک و کشنده مبتلا گردند.
وی خاطرنشان ساخت، بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان مازندران در قالب اکیپ های سیار با سرکشی از جگرکی ها و قهوه خانه های استان تلاش می کنند تا سلامت مصرف کنندگان را تامین کنند اما آنچه که مهم و حائز اهمیت می باشد این است که مردم باید به مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی مراجعه نموده تا سلامت آنان تأمین شود و در صورت مراجعه به مراکزی که بصورت مقطعی در ماه رمضان مبادرت به این کار می کنند، ممکن است خطرناک بوده و عواقب جبران ناپذیری را برای مصرف کنندگان به دنبال داشته باشد.
نظر دهید