دکتر حمزه آقاپور کاظمی، سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران:
آمادگی 64 اکیپ در طرح نظارت بهداشتی و شرعی روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی
دکتر حمزه آقاپور کاظمی، سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران از آماده سازی 30 اکیپ ثابت و 34 اکیپ سیار توسط اداره کل دامپزشکی مازندران جهت طرح نظارت بهداشتی و شرعی روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی خبر داد و افزود: کارشناسان امر ضمن نظارت بر مراکز عرضه و قصابی ها در روزهای معنوی تاسوعا و عاشورای حسینی آماده ارائه خدمات بهداشتی به عزاداران حسینی در دسته های سینه زنی و زنجیرزنی هستند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران، حمزهآقاپور کاظمی، سرپرست این اداره کل با اعلام این خبر خاطرنشان کرد: این اکیپ ها شامل 39 دامپزشک 50، کارشناس بهداشتی گوشت و 31 ناظر شرعی هستند که در راستای ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ سلامت عزاداران و مردم جامعه تلاش خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه کشتارگاه های دام استان در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال می باشند گفت:مساجد، هیئت های مذهبی ، خیرین و شهروندان به منظور رعایت شرایط بهداشتی دام خود را از میادین و مکانهای مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با توجه به کنترل و بررسی دام قبل و پس از کشتار آنرا در کشتارگاه های استان قربانی نمایند و از کشتار در اماکن عمومی به صورت جدی خودداری نمایند.
حمزهآقاپور کاظمی با تاکید بر خرید گوشت دارای مهر کشتارگاه گفت: مردم در خرید گوشت قرمز از قصابیها حتما به مهر و تگ کشتارگاهی دقت کنند و از خرید گوشت قرمز فاقد مهر کشتارگاهی و تاریخ کشتار خودداری کنند. در صورت مشاهده هرگونه تخلف از خرده فروشیها، میتوانند موارد لازم را از طریق سامانه ۱۵۱۲ به ادارهکل دامپزشکی استان اطلاع دهند.
وی برعدم مصرف گوشت تازه تاکید کرد و گفت: جهت جلوگیری از بیماریهای مشترک باید لاشههای دام تا ۲۴ ساعت پس از ذبح و آلایشات آن مانند دل، جگر و قلوه دستکم تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود تا ویروس از بین رفته و پس از آن قابلاستفاده است.
حمزهآقاپور کاظمی افزود: استفاده از وسایل شخصی مانند دستکش، ماسک و پیشبند در هنگام ذبح دام، خرد کردن گوشت، مصرف مواد گندزدا در سرویسهای بهداشتی محیط آلوده به خون و ترشحات را توصیه کرد.
نظر دهید