• 1400/10/19 - 09:25
  • تعداد بازدید : 1344
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی مازندران :

مرغ های گوشتی بسته بندی شده در مراکز عرضه سالم و بهداشتی

دکتر محمد حسن گلپایگانی مدیر کل دامپزشکی مازندران در پی نشر خبری با عنوان "هشدار درباره آلودگی انگلی گوشت مرغ" از سلامت مرغ های گوشتی استحصال شده در کشتارگاه های صنعتی طیور در مازندران خبر داد.

به گزارش روابط عمومی، دکتر گلپایگانی مدیر کل دامپزشکی مازندران در پی نشر خبری با عنوان "هشدار درباره آلودگی انگلی گوشت مرغ" اظهار داشت، مرغ های گوشتی استحصال شده در کشتارگاه های صنعتی طیور موجود در بازار ، از مزرعه تا مراکز عرضه تحت نظارت بهداشتی دامپزشکان بوده و در صورت مشاهده علائم  بیماری در کشتارگاه حذف و از چرخه مصرف انسانی خارج می شوند.
وی در خصوص انگل یاد شده گفت: توکسوپلاسما گوندیی یک انگل داخل سلولی است که دارای گسترش جهانی است و  می تواند همه حیوانات خونگرم را آلوده کند. میزبان نهایی این انگل گربه سانان و گربه های خانگی هستند که بیماری ناشی از آلودگی به این انگل، توکسوپلاسموز نامیده می شود.
گلپایگانی تصریح کرد، با توجه به پرورش مرغ های گوشتی در سالن های پرورشی ایزوله که دارای سیستم قرنطینه ای می باشند و نیز  الزام رعایت ضوابط امنیت زیستی در هنگام صدور پروانه بهداشتی از سوی نظام دامپزشکی  ،  امکان ورود گربه ها خصوصا گربه های  آلوده به این انگل نادر  می باشد. لذا  در صورت مصرف مرغ های  بسته بندی ، دارای برچسب  و استحصال شده در کشتارگاه های صنعتی طیور ، به دلیل عدم ارتباط مستقیم این مرغ ها با گربه ها، احتمال آلودگی به این انگل بشدت پایین و کم خطر خواهد بود.
مدیر کل دامپزشکی در ادامه با اشاره به فرهنگ  مردم ایران که خام خواری ندارند خاطرنشان کرد، پختن کامل فراورده های دامی من‌جمله شیر و گوشت در درجه حرارت بالای ۶۰ درجه سانتیگراد موجب از بین رفتن انگل های احتمالی موجود در گوشت می شوند از سویی فرآیند انجماد و نمک زدن هم در نابودی کیست های انگل موثر است. بنابراین توصیه می کنیم هنگام پختن گوشت حرارت لازم را به گوشت داده تا در صورت وجود احتمالی این انگل ، سلامت مصرف کنندگان تامین شود.
گلپایگانی از شهروندان مازنی  خواست تا در جهت پیشگیری و کنترل بیماری های مشترک ، از مصرف مرغ های بومی و محلی که توسط برخی از روستاییان عزیز در بازارهای محلی و سنتی به صورت دستفروشی عرضه میشود جدا پرهیز کنند و مرغ های مصرفی خود را از مراکز عرضه تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی که دارای برچسب مشخصات هستند تهیه کنند.
وی در پایان شستن کامل دست ها بعد از تماس با گربه سانان ، رعایت بهداشت فردی ، شستن کامل و ضد *عفونی سبزی ها و میوه ها* ،محصور نمودن محلهای کشت و  پرورش سبزی میوه جات برای عدم ورود گربه ها و دفع مدفوع در آن،   عدم مصرف گوشت های کبابی خام و نیم پز و عدم استفاده از مرغ هایی که بدون مشخصات در بازار به صورت غیر مجاز عرضه می شوند را از جمله مهمترین راه های پیشگیری و کنترل بیماری توکسوپلاسموز عنوان کرد و تاکید داشت ، به هشدارهای بهداشتی دامپزشکی توجه ویژه نمایند.
  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,شهرستان گلوگاه,شهرستان بهشهر ,شهرستان نکا,شهرستان ساری - میاندرود,شهرستان جویبار,شهذستان سیمرغ,شهرستان قائمشهر,شهرستان سوادکوه شمالی,شهرستان سوادکوه,شهرستان بابل ,شهرستان آمل,شهرستان بابلسر - فریدونکنار,شهرستان محمودآباد ,شهرستان نور,شهرستان نوشهر,شهرستان چالوس - کلاردشت,شهرستان تنکابن - عباس آباد ,شهرستان رامسر ,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 280615
کلمات کلیدی
mazandaran ostan

mazandaran ostan

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید