هشدار بهداشتی دامپزشکی مازندران درخصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ویژه شهروندان
![](/thumbnail/550-375_100/uploads/40/2023/Nov/22/هشدار1.jpg)
اداره کل دامپزشکی استان مازندران هشدار بهداشتی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برای شهروندان این استان جهت شیوع احتمالی این بیماری بیان کرد.
این هشدار بهداشتی به شرح زیر می باشد:
آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی می باشد که در پرندگان تلفات زیاد ایجاد کرده و قابلیت انتقال به انسان را دارد و از تماس مستقیم با پرندگان اهلی و وحشی خوداری گردد در صورت تماس دست هارا با آب و صابون شسته و یا با یک محلول آنتی سپتیک ضد عفونی نمایید.
در صورت خرید پرندگان زینتی ، لازم است این پرندگان حداقل بمدت 3-2 هفته در محل جداگانه نگهداری شوند و در صورت احراز سلامتی، انتقال یابند.
در مناطق روستایی نگهداری پرندگان در مکان محصور شده موجب ممانعت تماس مستقیم با پرندگان وحشی بویژه آبزی و تماس غیر مستقیم با مدفوع این پرندگان ( بعنوان مهمترین عامل انتقال بیماری ) خواهد شد.
در صورت بروز تلفات ناگهانی در پرندگان بومی و روستایی حتما موضوع به ادارات دامپزشکی یا خانه بهداشت اطلاع داده شود.
گوشت مرغ و سایر پرندگان را از فروشگاههای معتبر ، بصورت بسته بندی با تاریخ تولید و انقضا معتبر تهیه نمایید.
استفاده از مرغ ریز شده فاقد مشخصات و آلایش آن توصیه نمی شود.
پختن کامل مرغ سبب از بین رفتن بسیاری از عوامل میکروبی از جمله ویروس آنفلوانزا می شود(ویروس درحدود حرارت 75 درجه سانتی گراد ظرف 5 دقیقه ازبین می رود )
تخم مرغ را طوری بپزید که زرده و سفیده آن کاملا سفت باشد.
گوشت مرغ باید دارای ظاهری سفید و روشن فاقد کبودی، خونمردگی و فاقد ترشحات زیر جلد با بوی بد باشد.
کشتن پرندگان به صورت سنتی در منزل توصیه نمی شود در شرایط خاص ( طیور بومی ) حتما از ماسک و دستگش برای ذبح و آماده سازی پرنده استفاده و چاقوی و ظروف مورد استفاده بخوبی شستشو گردند.
حداقل زمان لازم جهت طبخ گوشت مرغ پانزده دقیقه و بصورت بخار پز می باشد.
برای نگهداری فراورده های دامی ( مرغ و تخم مرغ خام) در یخچال باید آنها را از مواد دیگر دور نگه دارید.
نظر دهید