تبیین دستاوردهای اداره کل دامپزشکی استان مازندران در دولت سیزدهم
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران به مناسبت هفته دولت به تبیین دستاورد های اداره کل دامپزشکی مازندران در دولت سیزدهم پرداخت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران، حمزه آقاپور کاظمی اظهار کرد: این ادارهکل در راستای وظایف در حوزه نظارت بر فرآوردههای خام دامی، مباحث پرورشی و تولیدی و مباحث صادرات و واردات و عرضه و توزیع و ارائه دارو و واکسن نظارت و صدور مجوزها پیگیریهای لازم را انجام میدهد.
وی افزود: ادارهکل دامپزشکی در حوزه واردات و صادرات باتوجه به استقرار سه بندر اصلی در استان نظارت بر فرآیندها را در دستور کار دارد که در زمینه نظارت بر واردات ۲۶.۴ درصد و در زمینه صادرات ۳۳.۶ درصد طی دو سال اخیر افزایش داشته است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران افزود: در حوزه نگهداری، توزیع و نظارت بر فرآوردههای خام دامی، بهداشتی، حمل و نقل در صنعت پرورش طیور با صدور گواهی حمل بهداشتی طی دو سال دولت سیزدهم در مقایسه با مدت مشابه قبل ۱۳۳.۸ درصد رشد صورت گرفته است.
آقاپور کاظمی با بیان اینکه حدود ۷هزار و ۶۲۵ تن از نهادههای دامی فاقد شرایط عرضه از چرخه مصرف دام و طیور حذف شد، اضافه کرد: از این میزان حدود ۳هزار و ۵۰۰ تن از ابتدای سال ۱۴۰۲ رخ داد.
وی در بحث واکسیناسیون در راستای کنترل و نظارت بیماریهای مشترک بین انسان و دام، گفت: در این زمینه با رشد ۶۰.۴ درصد در میزان واکسیناسیون دامی در مناطق بالادست و محروم با اجرای طرح توسعه و اجرای اردوهای جهادی اقدام کرده که با پوشش صد درصدی در بحث واکسیناسیون بیماریها کنترل شد.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی مازندران بیان کرد: واکسیناسیون تب برفکی پوشش صد درصدی داشتیم که توانستیم بیماریهای دامی را بهصورت مدیریتی و پیشگیرانه در استان کنترل کنیم.
آقاپورکاظمی در بحث بیماری تببرفکی و تب کریمه کنگو، اعلام کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر وقوع بیماری نداشتیم.
وی با اعلام اینکه واکسیناسیون بیماری نیوکاسل با پوشش صد درصدی برای طیور استان در مناطق با ریسک بالا و مناطق محروم و بالادست اتفاق افتاد، اضافه کرد: این پوشش صد درصدی واکسیناسیون منجر به کنترل بیماری در صنعت طیور شد؛ نیوکاسل بیماری است که می تواند خسارت بالایی به این صنعت وارد کند.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مازندران با اعلام اینکه مازندران جز استانهای پرورشدهنده طیور و همچنین استان معین تهران در تامین مرغ و گوشت محسوب میشود، یادآور شد: در همین راستا نظارتهای بهداشتی بر تولید فرآیند گوشت مرغ درحال انجام است.
آقاپور کاظمی اضافه کرد: باتوجه به جوجهریزی ۳۷۷ میلیون و ۷۰۵هزار و ۳۵۳ قطعه از ابتدای سال ۱۴۰۰ در مقایسه با بیش از ۲۶۶ میلیون قطعه در دو سال پایانی دولت قبلی درمجموع شاهد رشد ۲۹.۵ درصدی در صنعت مرغ بودیم.
وی درباره بیماری آبزیان، اظهار کرد: با شناسایی ۸ کانون از ابتدای سال ۱۴۰۰ که این مهم برای اولین بار در مازندران اتفاق افتاد و به تبع آن با نظارت، اجرای دستورالعملها و پیگیریها منجر به این شد در سال ۱۴۰۱ این کانونها به ۲ کانون و عدم بروز کانون در سال ۱۴۰۲ شد.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران به اجرای طرحهای تشدید نظارتهای بهداشتی در مناسبتها این اطمینان خاطر را برای مصرفکنندگان فرآوردههای گوشتی و دامی ایجاد میکند که با سلامتی آنان تضمین شود.
آقاپور کاظمی یادآور شد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ حدود ۳۷.۵۰۴ تن محموله فاقد شرایط مصرف را از حالت چرخه مصرف انسانی خارج کردیم که منجر این شد ۶۴۹ واحد تولید و صنفی به مراجع قضایی معرفی و ۸۷ واحد پلمب شوند.
وی به اجرای نظارتهای بهداشتی بهصورت مستمر در طول سال اشاره کرد و گفت: رعایت زنجیرههای توزیع کاملا مرتبط با دامپزشکی است، اگر محمولهای فاقد استانداردهای لازم باشد، از چرخه مصرف خارج میشود.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران در بحث نهادهها، یادآور شد: باتوجه به اینکه نهادهها تحت نظارت دامپزشکی وارد میشود با صدور گواهی حمل و نظارت به مراکز تولیدی مثل کارخانجات منتقل میشود و در اختیار واحدهای تولیدی قرار میگیرد.
نظر دهید