رئیس موسسه تحقیقات واكسن و سرمسازی رازی: 90 درصد واكسنهای دامپزشكی كشور در سرمسازی رازی تولید میشود
وی گفت: این مؤسسه آمادگی همكاری با بخش خصوصی را داراست و هم اكنون با توجه به هزینههای بالای درمان، اهمیت تولید واكسنهای انسانی و دامی بیش از پیش روشن شده و دلایل توسعه موسسه تحقیقات واكسن و سرمسازی رازی بیش از قبل، توجیهپذیرتر نشان میدهد.
دلیمی با اشاره به جلسهای كه با حضور حجتالاسلام میرتاجالدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، دكتر بیگی استاندار آذربایجان شرقی همچنین دكتر محمدیان رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان به منظور توسعه موسسه تحقیقات واكسن و سرمسازی رازی شعبه پیام مرند با هدف ایجاد خط تولید واكسن جدید با همكاری سازمان بهداشت جهانی در استانداری تشكیل یافته بود، اظهار داشت: سالانه 7 هزار میلیارد ریال از یارانهها به سم و كود بخش كشاورزی پرداخت می شود و از این میزان فقط 250 میلیارد ریال در سالجاری سهم بخش دامپزشكی است و با سوق دادن آن به بخش تولید، علاوه بر ایجاد خودكفایی، اشتغال، تولید مولد در كنترل هزینههای تولید نیز مدیریت موثری را شاهد خواهیم بود.
دلیمی، در جمعبندی نتایج این نشست، با مثبت خواندن نتایج حاصله از همكاری مسئولان استان گفت: با توجه به سابقه این مؤسسه و دارا بودن تخصصهای ارزشمند علمی و تجربی و توسعه آن، جایگاه استان در نظام بهداشت به عنوان محور تولید نیازهای زیرساختی بهداشت دام و طیور به صورت چشمگیری ارتقاء یافته و در كنار آن، كشور به عنوان قطب تولید واكسنهای مورد نیاز در بین كشورهای منطقه بیش از پیش مطرح خواهد شد.
رئیس موسسه تحقیقات واكسن و سرمسازی رازی با اشاره به اینكه وظیفه این موسسه تولید واكسنهای دامی و انسانی است كه از نظر تنوع واكسن در دنیا منحصر به فرد و در خاورمیانه و كشورهای اسلامی رتبه نخست را دارد افزود: هم اكنون بیش از 65 نوع واكسن انسانی و دامی در این موسسه بر حسب نیاز بازار تولید میشود كه تقریبا كل نیاز بازار را در داخل تامین میكند.
دلیمی با اشاره به اینكه ظرفیت تولید واكسنهای دامی این موسسه 350 میلیون دز در سال است، تصریح كرد: بیش از 90 درصد واكسنهای مورد نیاز سازمان دامپزشكی كشور در این موسسه تولید میشود.
وی، در مورد تولید واكسنهای طیور اظهار داشت: ظرفیت تولید این واكسنها فراوان بوده و سالانه بیش از 3 میلیارد دز در كشور تولید میشود كه نیاز صنعت طیور كشور نیز در همین حد است.
مسعود محمدیان رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان نیز گفت: موسسه تحقیقات واكسن و سرمسازی رازی شعبه پیام مرند تعامل خوبی با اداره كل دامپزشكی و دانشكده دامپزشكی استان درباره تحقیقات دامپزشكی دارد و با اجرای طرحهای جدید منجر به توسعه زیربخش دام و طیور استان خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه استان آذربایجان شرقی با جمعیت دامی 9 میلیون و 764 هزار و 552 واحد دامی رتبه سوم كشور را داراست، اظهار داشت: نیاز به پیشگیری از بیماریهای دام و طیور ضرورت داشته و این موسسه علاوه بر تامین نیازهای استان، نیاز سایر استانها را نیز تامین میكند.
نظر دهید