• 1392/12/20 - 12:00
  • تعداد بازدید : 160
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار مدیر كل دامپزشكی استان مازندران بخاطر آلودگی یك گونه از كفال ماهیان

مدیر كل دامپزشكی استان مازندران اظهار داشت پیرو دریافت گزارشاتی از مشاهده تلفات در ماهیان گونه كفال در دریای خزر بلافاصله كارشناسان اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان این اداره كل نسبت به بازدید و بررسی موضوع و نیز نمونه برداری از تلفات ، اقدام و نمونه های اخذ شده را به مركز تشخیص بیماریهای سازمان دامپزشكی كشور ارسال نموده اند كه در حال حاضر منتظر دریافت پاسخ و نتیجه آزمایش از مركز تشخیص در خصوص دلایل بروز بیماری و تلفات می باشیم و به محض دریافت پاسخ ، در اسرع وقت نسبت به اطلاع رسانی مناسب از طریق جراید جهت آگاهی عموم اقدام خواهد شد .


دكتر مجید مختاری در همین راستا افزود حال با توجه به اینكه تلفات در آب مشاهده گردید و عموماً ناشی از بروز ضعف در یك گونه از كفال ماهیان  می باشد تاكید میگردد شهروندان از خرید و مصرف ماهی كفال فاقد رشد كافی ، و همچنین فاقد مشخصات ماهی سالم بویژه از خرید و مصرف ماهی كفال دودی جداً خودداری نمایند . مختاری تاكید داشت سایر ماهیان مشكلی برای مصرف ندارند و شهروندان میتوانند گونه های مختلف ماهیان دریای خزر را از مراكزی كه تحت نظارت بهداشتی دامپزشكی میباشد خریداری و مصرف نمایند . وی در ادامه افزود ، برخی از افراد سودجو با جمع آوری ماهیان كفال بیمار با خودرو های وانت بصورت حراج اقدام به عرضه آنان مینمایند كه درخواست می كنیم به محض مشاهده با چنین مواردی با ادارات دامپزشكی شهرستان مربوطه تماس حاصل نمایند تا اقدامات قانونی لازم بعمل آید . ایشان در خصوص ارتباط مستقیم آلودگی آب و تلفات ماهیان كفال عنوان داشت آلودگی شدید رودخانه های استان مازندران ناشی از ورود فاضلابهای خانگی وصنعتی می باشد و تمامی آبهای آلوده رودخانه ای به دریای خزر سرریزشده و ماهی كفال كه ماهی بسیار حساسی است و بصورت طبیعی تكثیر می كند ، دچار بیماری می شوند . مدیر كل دامپزشكی استان مازندران در پایان اضافه كرد ، متولی سلامت آبزیان و سایر دام و فرآورده های خام دامی قبل از فرآوری سازمان دامپزشكی كشور میباشد و هر گونه اظهار نظر در خصوص بروز و یا اشاعه بیماری و یا تلفات در دام ، طیور و آبزیان صرفاً می بایست از سوی سازمان دامپزشكی كشور پس از تائید و انجام آزمایشات لازم جهت آگاهی عموم اطلاع رسانی گردد . وی از جمله مشخصات ماهی سالم را  عدم استشمام بوی غیر طبیعی و ترشیدگی و تعفن ، حفظ وضعیت ظاهری به گونه ای كه اگر ماهی را از طرف سر گرفته و به صورت افقی نگه داریم خم نمی شود ، چشمان تازه و دارای درخشندگی و عدم وجود گودی در چشم ها ، وجود رنگ صورتی متمایل به قرمز روشن در آبششها ، عدم استشمام بوی تعفن اسیدی و آمونیاكی در آبششها ، جدا نشدن فلسها به راحتی ، برشمرد و عنوان كرد چنانچه با انگشت بر روی سطح بدن ماهی فشار دهیم در ماهی سالم و تازه محل فرورفتگی بلافاصله به حالت اول بر میگردد در صورتیكه در ماهی غیر سالم اثر فرورفتگی انگشت بر روی بدن ماهی می ماند .    
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 235983
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید