توصیه های بهداشتی روابط عمومی اداره كل دامپزشكی استان مازندران جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز
نام علمی ماهی قرمز؛ كاراسیوس اوراتوس و از خانواده كپور ماهیان است
- ماهی قرمز را از مراكزمعتبر و تحت نظارت و كنترل دامپزشكی تهیه نمایید و از خرید ماهی از فروشندگانی كه ماهیها را به صورت متراكم و درشرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می نمایند خودداری كنید .
- ازخرید ماهیانی كه دارای علایمی همچون باله ها به صورت تاخورده و جمع شده درآمده باشد، دراطراف دهان یا سطح بدن، لكه های پنبه مانند مشاهده شود، روی سطح بدن، زخم یا لكه های سفید متمایل به خاكستری یا قرمزمشاهده شود و یا آنكه بدن رنگ پریده و لكه لكه شده باشد، لبه باله ها خورده و ساییده شده باشد، ماهی بی قرار بوده و بدون آنكه دریكجا قرارگیرد پیوسته بدن خود را به اطراف بمالد، چشم ها به صورت یكطرفه و یا دوطرفه بیرون زده باشد، پولكهای ماهی ریخته باشد، خودداری نمایید.
- درنگهداری طولانی مدت ماهیان قرمزبه طورمثال درخانه و كنارسفره های هفت سین مقدار آب مورد نیازهرقطعه ماهی انگشت قد، حداقل یك لیترمنظور شود، ضمن اینكه یك تا دوباردرهفته آب ماهیان را تعویض كنید و از شن و ماسه های رنگی و تیزجهت تزیین آكواریوم و تنگهای ماهیان استفاده ننمایید.
- شستشوی كامل دستها با آب و صابون بعد ازهرباردست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری ازدست زدن كودكان به ماهیان وآموزش بهداشت فردی به آنها وعدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد ازكاربا آكواریوم، نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آكواریومی درجاهای خنك و تاریك و خشك در ظروف كاملا بسته ورعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی توصیه شده است.
- ماهی قرمزباید با غذاهای كم پروتئین و سرشارازكربوهیدرات تغذیه شوند و بهتراست كه غذا درسطح آب شناور بماند، استفاده ازغذای آماده بهتراست و غذادهی باید یك یا دوبار درروز و به اندازه ای باشد كه درمدت یك تا دو دقیقه مصرف شود.
- در صورت بروز هر گونه علایم بیماری یا ناراحتی در ماهیها ، ماهی بیمار بلافاصله باید از سایر همنوعانش جدا شود و برای جلوگیری از سرایت دیگر ماهیها به بیماری، حتما ماهی مریض، جدا از سایر ماهیها نگهداری شود. نگه داشتن ماهی بیمار به مدت بیست دقیقه در آب یك لیتری كه یك قاشق نمك هم به آن اضافه شده است در خصوص برخی از بیماریها می تواند مفید واقع شود
- آب مورد استفاده برای این منظور باید بهداشتی بوده و درمورد آبهای شرب شبكه آبرسانی شهری باید یا كلرزدایی شود و یا برای تعادل گازها و خروج كلرقبل از مصرف حداقل به مدت 24 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.
- به جای نگهداری ماهی در تنگ های كوچك و نامناسب واجب است ماهی در ظروف شیشه ای بزرگ مثل آكواریوم یا تنگ های شیشه ای مناسب بزرگ نگهداری شود ، تا ماهی علاوه بر احساس آزادی و راحتی ، از اكسیژن بیشتری در آب برخوردار باشد و شرایط مناسب برای زندگی ماهیها فراهم شود .
- از قراردادن آكواریوم ها و تنگهای ماهی درجلوی نورمستقیم آفتاب، كنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری كنید.
نظر دهید