توصیه های مدیر کل دامپزشکی مازندران در خصوص جلوگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
گوشت مصرفی خود را از قصابیهای مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنید و دامداران نسبت به سمپاشی بدن دام و اماکن دامی علیه انگل های خارجی بدن دام اقدام کنند
. به گزارش روابط عمومی دامپزشکی مازندران ، دکتر محمد حسن گلپایگانی مدیر کل دامپزشکی مازندران گفت: با توجه به شروع فصل گرما، امکان بروز و شیوع برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان افزایش یافته لذا توصیه می شود دامداران و مصرف کنندگان ضمن توجه به رعایت مسائل بهداشت فردی، توصیه های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند.
وی از جمله بیماریهایی که همزمان با آغاز فصل گرما شیوع پیدا می کنند را لمپی اسکین، تب سه روزه، تیلریوز، بابزیوز و تبخونریزی دهنده کریمه کنگو نام برد و افزود: در صورت بروز و یا شیوع این بیماریها علاوه بر وارد کردن خسارات سنگین اقتصادی برخی از این بیماریها بویژه بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو به عنوان یک بیماری زئونوز و یا مشترک بین انسان و حیوان سلامت مردم را تهدید می کند.
گلپایگانی با اشاره به اینکه خطر انتقال بیماری CCHF و یا همان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در اثر کشتار غیر مجاز دام در منازل و یا معابر عمومی برای افراد و عدم استفاده از دستکش برای تمیز کردن گوشت در خانمهای خانه دار افزایش می یابد، گفت: متاسفانه این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی نداشته و این مهم خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
وی افزود: در صورت کشتار دام در کشتارگاه های صنعتی دام که در آنجا با حضور دامپزشک مسئول فنی بهداشتی در محل کشتار و بازرسی از دام قبل ، حین و بعد از کشتار و نگهداری گوشت در سردخانه تا 24 ساعت، سپس عرضه گوشت در مراکز عرضه تحت نظارت دامپزشکی انجام می شود، هیچ خطری متوجه مصرف کننده نیست.
به همین خاطر توصیه می شود ضمن اینکه گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز و تحت نظارت های بهداشتی دامپزشکی تهیه می کنید، به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشه ها نیز توجه ویژه داشته باشید و مصرف گوشت تازه را بعد از نگهداری آن در دمای معمولی یخچال حداقل بمدت 24 ساعت، استفاده کنید.
مدیر کل دامپزشکی مازندران با اعلام اینکه کنه ها، عامل انتقال این بیماری هستند ، گفت: سمپاشی بدن دام و اماکن دامی می تواند در جهت جلوگیری از بروز این بیماری بسیار با اهمیت باشد، بنابراین به دامداران مازنی توصیه می شود در صورت مشاهده کنه روی پوست حیوانات از له کردن آن با دست خودداری کنند.
وی از دامداران خواست تا بدن دامها و اماکن نگهداری دامها را علیه انگل های خارجی از جمله کنه ها سمپاشی کنند تا در معرض ابتلا به این بیماری مشترک بین انسان و حیوان قرار نگیرند.
وی افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری را دامپزشکان، دامداران، سلاخان، قصابان و افراد عادی جامعه که با دام و لاشه دام سرو کار دارند برشمرد و تاکید داشت در صورت رعایت بهداشت فردی و توجه به توصیه های دامپزشکی خطر ابتلا بشدت کاهش می یابد.
نظر دهید