چاپ
ارسال به دوست

تهیه و توزیع بیش از 3 هزار لیتر سم و مواد ضد عفونی کننده برای جلوگیری از انتشار بیماری تب خونریزی دهنده کنگو در مازندران

مدیر کل دامپزشکی مازندران از توزیع رایگان 3 هزار لیتر سم و مواد ضد عفونی کننده در جمع دامداران مازنی برای جلوگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی استان ، دکتر سید حسین رضوانی مدیر کل دامپزشکی مازندران گفت : با پیگیریهای بعمل آمده و تهیه بیش از 3 هزار لیتر سم و مواد ضدعفونی کننده بمنظور سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام بصورت رایگان برای دامداران مازنی از بروز و انتشار بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو و یا همان CCHF که  یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است جلوگیری بعمل خواهد آمد.

وی در خصوص این بیماری اظهار داشت، عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گزش کنه ای به نام هیالوما بعنوان میزبان واسط از دامی به دام دیگر انتقال می یابد و یا انسان بطور مستقیم توسط گزش کنه ی آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا می شود که سمپاشی اماکن دامی و بدن دام زنده موجب از بین رفتن انگل های خارجی بدن دام از جمله کنه ها می گردد که با قطع زنجیره این بیماری کنترل می شود.

رضوانی وضعیت کنونی استان مازندران از لحاظ بیماری C.C.H.F گفت: این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی ندارد اما با توجه به وظیفه ذاتی دامپزشکی در بحث مراقبت و پیشگیری از بیماریهای دامی و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز و انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان ، کلیه اقدامات لازم توسط این اداره کل در دستور کار قرار دارد.

وی از جمله اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی مازندران را، تهیه و توزیع سم و مواد ضد عفونی کننده به مقدار مورد نیاز برای سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با انگل های خارجی بدن دام، تشدید اقدامات نظارتی بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاه های دام، مراکز نگهداری و عرضه گوشت، نظارت و کنترل بر تردد خودروی های حمل دام زنده، برگزاری دوره های اموزشی – ترویجی برای بهره برداران و توزیع پمفلت های آموزشی و نصب بنر در اماکن مرتبط برشمرد و تاکید داشت انتظار می رود در راستای جلوگیری از انتشار این ویروس در استان و جلوگیری از ضررو زیان های اقتصادی به صنعت دامپروری استان دیگر دستگاه های اجرایی استان همچون سازمان برنامه و بودجه ، فرمانداریها، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی و دیگر نهادهای دولتی جهت جلوگیری از بروز و انتشار بیماری ، دامپزشکی را در این امر مهم یاری نمایند.

وی تصریح کرد، یکی از مهم ترین راه های انتقال این ویروس از دام به انسان، از طریق مصرف لاشه دام مبتلا است و تاکید داشت در صورت ماندگاری لاشه دام بعد از ذبح به مدت 24 ساعت در سردخانه صفر تا 4 درجه سانتیگراد عامل بیماری از بین می رود لذا توصیه می کنیم تا شهروندان عزیز گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی که ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی و برچسب تگ می باشد تهیه کنند چرا که این لاشه ها در مدت زمان معین پس از نگهداری در پیش سردکن کشتارگاه های تحت نظارت به مراکز عرضه منتقل شدند لذا مجدداً تاکید داریم تا شهروندان برای حفظ سلامتی خود و خانواده جداً از مصرف لاشه فاقد مشخصات پرهیز نمایند.

مدیر کل دامپزشکی استان مازندران در ادامه گفت ، با توجه به فصل گرما و فعالیت کنه ها، سمپاشی اماکن دامی و استفاده از حمام ضد کنه برای از بین بردن انگلهای خارجی ( کنه ها )  بدن دام می تواند برای جلوگیری از بروز این بیماری ویروسی موثر باشد اما نباید فراموش کرد نگهداری گوشت در سردخانه به مدت 24ساعت و استفاده از دستکش در زمان خرد کردن گوشت نیز می تواند از عوامل موثر برای جلوگیری از ابتلای انسانها به این بیماری خطرناک باشد.

ایشان دامپزشکان، قصابان، چوبداران ، سلاخان، خانمهای خانه دار و پرسنل بیمارستانها را از جمله افرادی نام برد که بیشتر از سایرین در معرض خطر این بیماری قرار دارند برشمرد و تاکید داشت در صورت رعایت بهداشت فردی حین کشتار  دام، توسط افراد مرتبط و جدی گرفتن هشدارهای دامپزشکی توسط آحاد مردم از بروز این بیماری جلوگیری بعمل خواهد آمد.

رضوانی در پایان از دامداران خواست ضمن همکاری با ماموران دامپزشکی از برداشتن و له کردن کنه های چسبیده به بدن دام با دست جداً خودداری نمایند و در زمان عبور از مراتع و جنگلها قسمت انتهایی پاهای خود را کاملاً بپوشانند تا مورد گزش کنه قرار نگیرد.


  • فایل پیوست :
  • کد خبر: ٢٥٢٥٩٧/
  • ٠٩:٥٥ - 1399/03/18/
  • تعداد بازدید: 58
کلید واژه ها

خروج