• 1401/03/31 - 17:26
  • تعداد بازدید : 1058
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
توصیه مدیر کل دامپزشکی مازندران به دامداران مازنی :

برای مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کنگو اماکن دامی را سمپاشی کنید

دکتر محمد حسن گلپایگانی از دامداران مازندرانی خواست تا برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری CCHF علاوه بر اماکن دامی ، بدن دامها را برای مقابله با کنه ها سمپاشی کنند.

به گزارش روابط عمومی ، دکتر محمد حسن گلپایگانی مدیر کل دامپزشکی مازندان گفت: با توجه به فصل گرما و ازدیاد فعالیت کنه ها و حشرات که عوامل انتقال برخی از بیماریهای دامی می باشند، اماکن و جایگاه های نگهداری دام و بدن آنها باید علیه فعالیت انگل های خارج از بدن دام سمپاشی و ضدعفونی شود.

وی با اشاره به اینکه سمپاشی و ضدعفونی کردن اماکن دامی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز و انتشار بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو می باشد اظهار داشت، این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی ندارد اما این امکان وجود دارد که برخی از دامها در مراتع مورد گزش نوعی کنه بنام هیالوما که آلوده به این ویروس می باشد قرار گرفته و ویروس این بیماری از طریق گزش از حیوانی به حیوانی دیگر منتقل و منجر به بروز این بیماری مشترک بین انسان و حیوان گردد.

وی افزود ، متاسفانه برخی از دامداران کنه های چسبیده به دام را با دست کنده و له می کنند که این اقدام غیر بهداشتی ممکن است دامدار را به این بیماری مبتلا کند بنابراینتوصیه جدی داریم تا از این اقدام خودداری نمایند.

گلپایگانی از جمله راههای دیگر انتقال این بیماری را تماس مستقیم انسان با لاشه دام کشتار شده اعلام کرد و خانمهای خانه دار، دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه ها و قصابان را از جمله افرادی معرفی کرد که می توانند در خطر ابتلا به این بیماری ویروسی قرار بگیرند و  تاکید داشت لاشه دام تازه ذبح شده باید بمدت 24 ساعت در دمای معمولی یخچال نگهداری و تاکید داشت ، رعایت ایمنی و بهداشت فردی همچون استفاده از دستکش  در زمان استفاده از گوشت خام لازم و ضروری دانست.

مدیر کل دامپزشکی مازندران از شهروندان و هم استانیهای مازنی خواست تا گوشت قرمز مصرفی خود را از مراکز معتبر که لاشه ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی و برچسب تگ می باشد تهیه کنند و هشدارهای بهداشتی دامپزشکی را در این زمینه جدی بگیرند.

گلپایگانی در پایان گفت: درگیر شدن دام ها به بیماری های انگلی علاوه بر ضرر و زیان اقتصادی به تولید از طریق کاهش تولید گوشت، پشم و شیر دام ها، موجب کیفیت پائین محصولات و فرآورده های خام دامی و بروز بیماری و انتقال آن به جوامع انسانی می شود که توصیه می کنیم دامداران با انجام سمپاشی و ضدعفونی جایگاه نگهداری دام و بدن آنها از  بروز این بیماریها جلوگیری کنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,شهرستان گلوگاه,شهرستان بهشهر ,شهرستان نکا,شهرستان ساری - میاندرود,شهرستان جویبار,شهذستان سیمرغ,شهرستان قائمشهر,شهرستان سوادکوه شمالی,شهرستان سوادکوه,شهرستان بابل ,شهرستان آمل,شهرستان بابلسر - فریدونکنار,شهرستان محمودآباد ,شهرستان نور,شهرستان نوشهر,شهرستان چالوس - کلاردشت,شهرستان تنکابن - عباس آباد ,شهرستان رامسر ,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 287436
کلمات کلیدی
mazandaran ostan

mazandaran ostan

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید