• 1399/09/02 - 10:46
  • تعداد بازدید : 1244
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار بهداشتی مدیر کل دامپزشکی مازندران در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

دکتر سید حسین رضوانی اعلام کرد ، تا کنون گزارشی از تلفات غیر عادی در جمعیت طیور صنعتی استان دریافت نکردیم.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی استان، دکتر سید حسین رضوانی مدیر کل دامپزشکی استان مازندران در گفتگویی اعلام کرد، خوشبختانه تا کنون ردپایی از ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای صنعتی استان گزارش و مشاهده نشد. اما با توجه به برودت هوا و قرارگیری در فصل سرما در صورت عدم رعایت ضوابط و مقررات بهداشتی قرنطینه ای در واحدهای پرورش طیور ، خطری جدی متوجه این صنعت خواهد بود.

وی در این هشدار از روستائیان عزیز خواست تا طیور خانگی خود را در مکانی محصور شده و مسقف نگهداری کنند و از رها نمودن طیور بالاخص پرندگان آبزی مثل غاز و اردک در باغات و مزارع خودداری کنند .

ایشان از پرندگان آبزی بعنوان ناقلین اصلی ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برشمرد و تاکید کرد ، این پرندگان در صورت تماس مستقیم و یا غیر مستقیم با پرندگان وحشی مهاجرآلوده که از مخازن اصلی این ویروس به شمار می روند، می توانند به این بیماری مبتلا و هیچ علائمی نداشته باشند اما می توانند سایر ماکیان را آلوده کنند.

رضوانی با تاکید بر عدم تماس مردم با پرندگان مهاجر آبزی از هم استانیهای به خصوص روستائیان عزیز درخواست کرد تا از شکار این پرندگان و یا خرید و فروش آنها در بازار های سنتی و محلی جداً پرهیز کنند و در صورت برخورد با تلفات پرندگان وحشی مهاجر و یا مشاهده تلفات غیر عادی در جمعیت طیور بومی مراتب را با ادارات دامپزشکی شهرستانها در میان بگذارند.

مدیر کل دامپزشکی استان مازندران در ادامه خاطرنشان کرد حفظ و صیانت از سرمایه عظیم ایجاد شده در صنعت پرورش طیور استان که اشتغالزایی پایدار و خودکفائی را به همراه دارد از جمله وظایف اصلی کلیه دستگاه های اجرائی استان بوده و از مقامات ارشد استانی و اعضای ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان درخواست میکنم تا دامپزشکی را برای این مهم مورد حمایت قرار دهند.

وی از متصدیان پرورش طیور صنعتی در استان خواست تا ضوابط و مقررات بهداشتی قرنطینه ای را در واحدهای خود با شدت و حدت بیشتری رعایت نمایند و به توصیه های بهداشتی دامپزشکی توجه ویژه داشته باشند تا با حفظ سرمایه و تامین سلامت عمومی جامعه ، سالی بدون آنفلوانزا را سپری کنیم.

 رضوانی در پایان بیمه کردن جوجه ها را قبل از شروع پرورش حائز اهمیت خواند و تصریح کرد، با توجه به فصل سرما ، درنظر گرفتن سوخت دوم برای حفظ دمای لازم سالنها و ذخیره سازی خوراک در حد متعارف در زمان بحران، از جمله اقدامت پیشگیرانه ای است که متصدیان واحدهای پرورش صنعتی باید مد نظر داشته باشند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,شهرستان گلوگاه,شهرستان بهشهر ,شهرستان نکا,شهرستان ساری - میاندرود,شهرستان جویبار,شهذستان سیمرغ,شهرستان قائمشهر,شهرستان سوادکوه شمالی,شهرستان سوادکوه,شهرستان بابل ,شهرستان آمل,شهرستان بابلسر - فریدونکنار,شهرستان محمودآباد ,شهرستان نور,شهرستان نوشهر,شهرستان چالوس - کلاردشت,شهرستان تنکابن - عباس آباد ,شهرستان رامسر ,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 257754
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید