• 1402/10/19 - 14:10
  • تعداد بازدید : 893
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دامپزشکی استان مازندران با اقدامات پیشگیرانه، بیماری‌های دامی را کنترل کرد

اداره کل دامپزشکی استان مازندران با اجرای برنامه‌های مختلف واکسیناسیون، غربالگری و آموزش، توانست بیماری‌های دامی را در این استان کنترل کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران به نقل از کیاپرس دکتر حمزه آقاپور کاظمی، مدیرکل دامپزشکی استان مازندران در گفت‌وگو با کیاپرس، اظهار داشت: «اداره کل دامپزشکی استان مازندران در راستای پیشگیری و کنترل بیماری‌های دامی عملیات واکسیناسیون را در قالب طرح‌های ملی، به‌صورت هم‌زمان در کشور مانند طرح‌های واکسیناسیون تب برفکی هاری انجام می‌دهد. این اداره کل علاوه بر این طرح‌ها مطابق با برنامه زمان‌بندی‌شده به‌صورت عادی در دامداری‌های صنعتی و سنتی در روستاها حضور یافته و همچنین در برخی از نقاط دوردست و محروم استان نیز با همکاری با بسیج کشاورزی و دانشجویی با برگزاری‌های اردوهای جهادی عملیات واکسیناسیون، سم‌پاشی و آموزش را به‌صورت رایگان در این مناطق انجام می‌دهد.»

وی افزود: «اداره کل دامپزشکی مازندران همچنین در راستای غربالگری بیماری‌های دامی، عملیات پایش و مراقبت بیماری‌ها در قالب برنامه تست سل و بروسلوز و مشمشه را انجام می‌دهد.»

آقاپور کاظمی با اشاره به آموزش دامداران و بهره‌برداران درزمینهٔ بهداشت و سلامت دام‌ها، گفت: «همکاران ما در اداره کل دامپزشکی استان مازندران هم‌زمان با حضور در دامداری‌ها جهت واکسیناسیون و سم‌پاشی، آموزش‌های لازم را در خصوص مدیریت بهداشت و تغذیه به دامداران محترم استان ارائه می‌دهند. علاوه بر این، در اردوهای جهادی دامپزشکی که به‌صورت هفتگی در شهرستان‌ها برگزار می‌گردد، آموزش دامداران و بهره‌برداران یکی از چهار عمل اصلی هست که به‌صورت کامل روش‌های مختلف پرورش دام، بهداشت دامی و مواد غذایی، بیماری‌های مختلف دامی و نحوه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی آموزش داده می‌شود.»

مدیرکل دامپزشکی استان مازندران در پایان با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای بهبود وضعیت بهداشتی کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه محصولات دامی در استان، گفت: کلیه مرغ‌های زنده پرورشی در مرغداری، قبل از ارسال به کشتارگاه باید توسط دامپزشک مرغداری مورد بازرسی قرار گیرند و در صورت سالم بودن، اجازه کشتار داده می‌شود. قبل از ارسال به کشتارگاه، پرهیز غذایی و دارویی طیور زنده باید رعایت شود. مرغ‌های زنده باید پیش از کشتار مورد بازرسی ظاهری قرار گیرند و هر مرغ با مشکل ظاهری مانند آب‌ریزش چشم و بینی، اسهال، لاغری و زخم و ضربه از خط کشتار خارج شوند. لاشه‌های مرغ پس از کشتار هم باید مورد بازرسی قرار گیرند و لاشه‌های که دچار مشکلات بیماری و … هستند ضبط و یا اصلاح موضعی می‌شوند. مهر و موم‌های مختلف کشتارگاه پس از پایان کشتار باید به‌طور کامل شستشو و ضدعفونی شوند. حمل مرغ کشته از کشتارگاه به مراکز عرضه باید توسط خودروهای یخچال دار و با شرایط کاملاً بهداشتی انجام گیرد.

  • گروه خبری : اخبارشهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان ها,شهرستان گلوگاه,شهرستان بهشهر ,شهرستان نکا,شهرستان ساری - میاندرود,شهرستان جویبار,شهذستان سیمرغ,شهرستان قائمشهر,شهرستان سوادکوه شمالی,شهرستان سوادکوه,شهرستان بابل ,شهرستان آمل,شهرستان بابلسر - فریدونکنار,شهرستان محمودآباد ,شهرستان نور,شهرستان نوشهر,شهرستان چالوس - کلاردشت,شهرستان تنکابن - عباس آباد ,شهرستان رامسر ,اخبار اسلایدر,جهاد دامپزشکی,گروه خبری,شهرستان میاندورود
  • کد خبر : 313386
کلمات کلیدی
admin ادمین مازندران

admin ادمین مازندران

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید