• 1398/09/14 - 11:32
  • تعداد بازدید : 1237
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آنفلوانزای پرندگان را جدی بگیریم

هشدارهای بهداشتی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران در خصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

- آنفلونزای پرندگان یکی از مهمترین بیماری مشترک بین پرندگان و انسان است.

- پرندگان آزاد پرواز و مهاجر بویژه از رده اردک و غاز و پرندگان ساحل زی مخزن ویروس های آنفلوانزای پرندگان می باشند.

-از شکار و صید پرندگان پرندگان وحشی و مهاجر جدا خوداری کنید .

-  بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان علاوه بر خسارت اقتصادی قابل توجه به صنعت طیور از جنبه بهداشت عمومی واجد اهمیت می باشد .

- بیشترین فراوانی عفونت آنفلوانزا در ماکیان ، اردک و  بوقلمون می باشد .

- از عوامل مهم در انتشار و وقوع آنفلوانزای پرندگان پرورش نیمه رهای اردک در شالیزارها و عرضه زنده طیور در بازارچه های محلی ( همراه با جابجایی زیاد )  می باشد.

-  تماس مستقیم و غیر مستقیم  پرندگان آبزی بومی ( اردک و غاز ) با پرندگان آبزی وحشی احتمال انتقال آنفلوانزا به آنها را افزایش می دهد .

-  با توجه به ساختار ژنتیکی ویروس احتمال جهش ویروس های آنفلوانزای با حدت کم به ویروس های با حدت و بیماریزا زیاد همواره وجود دارد .

- پرورش طیور روستایی بصورت محصور و عدم رها سازی آنها(بویژه اردک ) در مزارع سبب کاهش احتمال  مواجهه آنها با پرندگان مهاجر وحشی و یا آبهای آلوده به مدفوع آنها شده و از شیوع فصلی آنفلوانزا جلوگیری می کند .

- ویروس آنفلوانزا از طریق ترشحات چشم ، بینی و مدفوع پرندگان بیمار به محیط دفع می شود .

- تماس مستقیم و یا غیر مستقیم با ترشحات چشم ، بینی ، دهان ومدفوع ، پر و گوشت خام  پرندگان  بیمار سبب انتقال ویروس آنفلوانزا به پرندگان حساس ویا انسان می شود .

- ویروس آنفلوانزای پرندگان به آسانی توسط انسان (کفش ، لباس آلوده ) ، استفاده از وسائل مشترک درمزارع  پرورش و حمل طیور زنده از محل های آلوده به سایر مناطق انتقال می یابد .

- از دست زدن مستقیم به پرندگان اهلی و وحشی بویژه پرندگان بیمار خوداری نمایید .

- در صورت تماس مستقیم با پرندگان اهلی و یا وحشی مهاجر  دستهایتان را با آب و صابون شستشو دهید .

- یک گرم مدفوع آلوده به ویروس آنفلوانزا پرندگان می تواند یک میلیون پرنده حساس را آلوده کند .

- حرارت ، محیط اسیدی (اسیدیته بالا )و خشکی سبب از بین رفتن ویروس آنفلوانزا می شود .

- ویروس آنفلوانوانزا در کود در دمای 4 درجه سانتی گراد بمدت 30 روز و در دمای 20 درجه سانتی گراد تا 7 روز زنده می ماند.

- پختن گوشت مرغ( احتمالا آلوده )سبب از بین رفتن ویروس آنفلوانزا می شود.

-  پختن گوشت مرغ در صورت رسیدن دمای عمق آن به 74 درجه سانتیگراد  و بمدت 6 دقیقه سبب از بین رفتن ویروس آنفوانزای احتمالی می شود .

- بیشتر شوینده ها و مواد ضد عفونی کننده متداول (ترکیبات فنلی ، چهار تایی آمونیوم و هیپو کلریت سدیم ) ویروس آنفلوانرا را از بین می برند .

- در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیر عادی در پرندگان بویژه پرندگان آزاد پرواز وحشی موضوع را به اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع دهید.

 

** روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران **

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,شهرستان گلوگاه,شهرستان بهشهر ,شهرستان نکا,شهرستان ساری - میاندرود,شهرستان جویبار,شهذستان سیمرغ,شهرستان قائمشهر,شهرستان سوادکوه شمالی,شهرستان سوادکوه,شهرستان بابل ,شهرستان آمل,شهرستان بابلسر - فریدونکنار,شهرستان محمودآباد ,شهرستان نور,شهرستان نوشهر,شهرستان چالوس - کلاردشت,شهرستان تنکابن - عباس آباد ,شهرستان رامسر ,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 246652
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید