توصیه های بهداشتی دامپزشکی مازندران در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
در راستای حفظ و صیانت از صنعت طیور استان، اداره کل دامپزشکی مازندران با صدور هشدارهای بهداشتی بر رعایت قرنطینه و ضوابط بهداشتی در واحدهای پرورش طیور صنعتی و بومی تاکید کرد.
روابط عمومی دامپزشکی استان، به منظور ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه و برای جلوگیری از بروز و انتشار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحدهای پرورش طیور صنعتی و بومی بر انجام اقدامات پیشگیرانه توسط متصدیان هشدارهای بهداشتی را صادر کرد.
در این هشدار آمده ، از مرغداران و روستائیان عزیز درخواست داریم تا با توجه به اهمیت تشخیص سریع و بموقع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، در مرغداران صنعتی و بومی به محض مشاهده تلفات غیر عادی با ادارات دامپزشکی برای انجام اقدامات پیشگیرانه و بررسی موضوع تماس حاصل نموده و اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای لازم را بر اساس ضوابط و مقررات سازمان دامپزشکی کشور در دستور کار قرار دهند.
- از جمله این اقدامات شامل :
- کنترل ترددها والزامی نمودن تعویض لباس و استحمام (دوش گرفتن) برای تمامی پرسنل و افراد در هنگام ورود به مزرعه.
- تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود احتمالی پرندگان وجوندگان به داخل سالنها وانبارها.
- ضدعفونی کامیونهای حامل( سوخت ،دان و جوجه) در صورت ضرورت ورود به مزرعه یا کارخانه.
- تعبیه حوضچه ضدعفونی برای خودرو و تهیه امکانات لازم برای ضدعفونی دستها در مبادی ورودی سالنها.
- تاکید بر اجرای دستورالعمل سازمان دامپزشکی در خصوص نحوه جمع آوری، نگهداری و حمل و نقل کود طیور.
- اکیدا از خارج کردن لاشه طیور تلف شده از مزرعه خودداری کرده و نسبت به دفن بهداشتی و یا سوزاندن تلفات در لاشه سوز اقدام گردد.
- هر گونه کاهش مصرف دان،کاهش تولید و یا افزایش تلفات را به منظور انجام اقدامات لازم برای کنترل بیماری در منطقه به نزدیک ترین اداره دامپزشکی اعلام نمایید.
- رعایت دقیق فاصله بین دو جوجه ریزی و پرهیز از نگهداری گله های چند سنی.
- اخذ مجوز بهداشتی جوجه ریزی از اداره دامپزشکی الزامی است بدین ترتیب از وضعیت بیماریهای واگیردار در منطقه و یا شعاع حفاظتی مطلع و از افزایش کانون های بیماری جلوگیری خواهد شد.
- تاکید بر بیمه نمودن جوجه های یک روزه.
- استفاده از خوراک آماده و اخذ مجوز های بهداشتی برای حمل طیور زنده به کشتارگاه های صنعتی طیور
نظر دهید