• 1397/11/03 - 10:34
  • تعداد بازدید : 1007
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آزمایشگاه مركز بررسی بیماریهای طیور دامپزشكی مازندران با قابلیت تبدیل به رفرانس ملی

مدیر کل دامپزشکی استان مازندران اظهار کرد: آزمایشگاه مرکز تشخیص و بررسی بیماریهای طیور دامپزشکی مازندران می تواند به آزمایشگاه مرجع ملی تبدیل شود.

به گزارش روابط عمومی اداره كل دامپزشكی استان مازندران، دكتر سید حسین رضوانی با تشریح عملكرد ده ماهه آزمایشگاه مركز تشخیص و بررسی بیماریهای طیور شهید صمصام طور اداره كل دامپزشكی مازندران واقع در روستای دوك از توابع شهرستان قائمشهر ، این مركز را بعنوان یكی از مراكز علمی با تشخیص بالا در زمینه بیمارهای طیور معرفی كرد و افزود، با توجه به وجود پتانسیل بسیار عالی و توان كارشناسی بالا، این مركز می تواند بعنوان آزمایشگاه مرجع در سطح ملی معرفی گردد.

وی در ادامه گفت، انجام آزمایشات مولكولی، سرولوژی، میكروبی، قارچی و آنالیز مواد غذایی از جمله مواردی است كه در این مركز با قابلیت تشخیص خیلی بالا در حال انجام است بگونه ای كه طی ارزیابی بعمل آمده توسط مركز ملی تشخیص و بررسی بیماریهای سازمان دامپزشكی كشور در سال گذشته این مركز با دریافت 100 درصدی امتیاز لازم، توانست قابلیت تشخیص بالای خود را با بهره گیری از پتانسیل موجود كسب نماید.

ایشان انجام آزمایشات سرولوژی در حوزه تشخیص بیماریهای طیور را در 10 ماهه سال جاری 45071   مورد برشمرد و خاطرنشان ساخت، در این مدت از سال 4343   نمونه برای آلودگی میكروبی و قارچی جوجه كشی ها و واحدهای پرورش طیور استان در این مركز مورد آزمایش قرار گرفت.

رضوانی از جمله توانمندی این مركز را در تعیین نوع گوشت دام عنوان كرد و افزود: بمنظور اجرای طرح نظارت بهداشتی دامپزشكی بر عملكرد برخی كبابی ها 93 مورد ارزیابی برای تعیین نوع گوشت توسط این مركز انجام گرفت و بطور همزمان 1239 مورد نیز آنالیز مواد غذایی و بررسی باقیمانده های دارو و فلزات سنگین در مواد خام دامی توسط كارشناسان بخش مربوطه در این مركز صورت پذیرفت.

ایشان تشخیص مولكولی برای پیشگیری از انتشار برخی از بیماریهای طیور بویژه بیماریهای ویروسی همچون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و نیوكاسل را از جمله مهمترین وظیفه این مركز آزمایشگاهی اعلام كرد و تصریح كرد، در طول این ده ماهه 34881 ریاكشن آزمایش مولكولی بعد از نمونه برداری از گله های طیور صنعتی و بومی استان بمنظور رصد و پایش بیماریها انجام گرفت و خوشبختانه تمامی نتایج این موارد با نتایج آزمایشگاهی مركز ملی تشخیص و بررسی بیماریهای سازمان دامپزشكی كشور همخوانی داشته است.

مدیر كل دامپزشكی مازندران با اشاره به پتانسیل بالفعل این مركز در استان، مشكلات عمده این مركز را تامین اعتبار لازم برای تهیه مواد آزمایشگاهی اعلام كرد و اظهار كرد برای پایداری و فعالیت مستمر این مركز، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی و استانی با توجه به هزینه بالای نگهداری این مركز هستیم.

رضوانی در پایان تاكید كرد با در اختیار داشتن فضای كافی در این مركز، این آزمایشگاه می تواند با تجهیز شده ویژه به امكانات آزمایشگاهی و تخصیص اعتبار لازم بعنوان آزمایشگاه مرجع ملی در زمینه تشخیص و بررسی بیماریهای طیور در كشور به فعالیت خود ادامه دهد كه تحقق این مهم، حمایت ویژه مسئولین كشوری و استانی را می طلبد.  

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 5259
کلمات کلیدی