دامداران مازنی برای مقابله با بیماری تب کنگو اماکن دامی را سمپاشی کنند
مدیر کل دامپزشکی مازندران از دامداران مازندرانی خواست تا برای جلوگیری از بروز بیماری CCHF علاوه بر اماکن دامی ، بدن دامها را سمپاشی کنند.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی مازندران، دکتر سید حسین رضوانی گفت: با توجه به در پیش بودن فصل گرما و ازدیاد فعالیت کنه ها و حشرات که عوامل انتقال برخی از بیماریهای دامی می باشند، اماکن و جایگاه های نگهداری دام و بدن آنها باید علیه فعالیت انگل های خارج از بدن دام سمپاشی و ضدعفونی شود.
وی با اشاره به اینکه سمپاشی و ضدعفونی کردن اماکن دامی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه برای بروز بیماری تب کریمه کنگو می باشد اظهار داشت، این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی ندارد و ممکنه دام مورد گزش نوعی کنه بنام هیالوما قرار گرفته و ویروس این بیماری را از طریق گزش منتقل کرده باشد که متاسفانه برخی از دامداران کنه های چسبیده به دام را با دست کنده و له می کنند که این اقدام غیر بهداشتی ممکن است دامدار را به این بیماری مبتلا کند.
رضوانی از جمله راههای دیگر انتقال این بیماری را تماس مستقیم انسان با لاشه دام کشتار شده اعلام کرد و خانمهای خانه دار، دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه ها و قصابان را از جمله افرادی معرفی کرد که می توانند در خطر ابتلا به این بیماری ویروسی قرار بگیرند و تاکید داشت لاشه دام تازه ذبح شده باید بمدت 24 ساعت و آلایش های خوراکی بمدت 48 ساعت در دمای معمولی یخچال نگهداری و رعایت ایمنی و بهداشت فردی همچون استفاده از دستکش در زمان استفاده از گوشت خام لازم و ضروری دانست.
ایشان از شهروندان و هم استانیهای مازنی خواست تا گوشت قرمز مصرفی خود را از مراکز معتبر که لاشه ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی و برچسب تگ می باشد تهیه کنند و هشدارهای بهداشتی دامپزشکی را در این زمینه جدی بگیرند.
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران گفت: درگیر شدن دام ها به بیماری های انگلی علاوه بر ضرر و زیان اقتصادی به تولید از طریق کاهش تولید گوشت، پشم و شیر دام ها، موجب کیفیت پائین محصولات و فرآورده های خام دامی و بروز بیماری و انتقال آن به جوامع انسانی می شود که توصیه می کنیم دامداران با انجام سمپاشی و ضدعفونی جایگاه نگهداری دام و بدن آنها از بروز این بیماریها جلوگیری کنند.