• 1396/06/29 - 12:00
  • تعداد بازدید : 677
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استانداری مازندران

مدیر کل دامپزشکی استان در جلسه ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استانداری اظهار داشت: بمنظور جلوگیری از بروز و شیوع آنفلوآنزا در استان باید از زنده فروشی مرغ در بازارهای سنتی و محلی جلوگیری گردد.

مدیر کل دامپزشکی استان در جلسه ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استانداری اظهار داشت: بمنظور جلوگیری از بروز و شیوع آنفلوآنزا در استان باید از زنده فروشی مرغ در بازارهای سنتی و محلی جلوگیری گردد.


وی از جمله اقدامات پیشگیرانه ستاد استانی را برای مقابله با این بیماری مشترک بین انسان و حیوان، ممنوعیت شکار پرندگان مهاجر و عرضه آنها در بازارهای سنتی اعلام کرد و افزود: بدلیل اینکه ناقل اصلی این بیماری پرندگان مهاجر می باشند و با خود این ویروس را حمل و از طریق مدفوع ویروس را دفع می کنند تاکید داریم تا دستگاه های مسئول علاوه بر اجرای ممنوعیت شکار پرندگان، از عرضه و فروش آنها جلوگیری و برای حفظ سلامت شهروندان با متخلفان برخورد قانونی بعمل آورند.


مدیر کل دامپزشکی استان مازندران در ادامه اشاره داشت: سازمان دامپزشکی کشور همه ساله بمنظور پایش این بیماری اقدام به نمونه برداری از پرندگان زینتی  ، باغ وحش  و پرندگان موجود در بازارهای سنتی و هفتگی و مرغ های بومی موجود در روستاها و برخی از مراکز صنعتی در استان های شمالی کشور می نماید و استان مازندران بدلیل اینکه زیستگاه بیش از 80 درصد این پرندگان مهاجر می باشد از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.


ایشان وجود تالاب ها آبگیرها و آببندان ها را در استان محل اصلی زیستگاه های پرندگان مهاجر عنوان کرد و خاطرنشان ساخت باید نظارت دقیق وجود داشته باشد تا ادامه سال جاری را بسلامت پشت سر گذاشته و درگیر این بیماری نشویم تا بتوانیم از صنعت پرورش طیور، این سرمایه عظیم ملی که در استان وجود دارد حفاظت و صیانت کنیم.


استاندار مازندران نیز در این جلسه بر لزوم همکاری کلیه دستگاه های اجرایی عضو ستاد آنفلوآنزای استان تاکید کرد و تصریح نمود با ابلاغ شرح وظیفه برای اعضای ستاد انتظار می رود همه به وظایف قانونی محوله خود عمل نمایند و دامپزشکی را در این امر مهم یاری کنند.


وی در ادامه با بیان اینکه در زمان بحران برای جلوگیری از انتشار بیماری باید پرندگان بومی قرار گرفته در شعاع کانونی توسط دامپزشکی معدوم شود، گفت : حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی  برای پرداخت نقدی غرامت طیور معدومی روستائیان حائز اهمیت است و باید در اولین فرصت جلساتی با حفاظت محیط زیست استان بمنظور جلوگیری از شکار پرندگان مهاجر و فرمانداران شهرستانها بعنوان روسای شورای سلامت شهرستانهای تحت پوشش بمنظور مقابله با زنده فروشی وجلوگیری از عرضه پرندگان مهاجر  و برخورد قانونی با متخلفان بهداشتی برگزار گردد.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 236006
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید