• 1389/10/15 - 12:00
  • تعداد بازدید : 175
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

رییس مركزبیماری‌های واگیروزارت بهداشت:«مشمشه» باغ وحش تهران قطعی نیست* خطر انتقال مشمشه به انسان وجود ندارد*افراد درارتباط با حیوانات باغ وحش تحت كنترلند

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: هر چند بیماری مشمشه بیماری خطرناکی است اما بسیار نادر است که از انسان به انسان منتقل شود. معمولا افرادی به این بیماری مبتلا می‌شوند که تماس با حیوان آلوده داشته باشند.

دكتر محمد مهدی گویا در پی تلف شدن دو شیر در باغ وحش تهران به دلیل بیماری مشمشه و مرگ مشكوك یك ببر به دلیل این بیماری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، گفت: تاكنون به طور قطعی به وزارت بهداشت اعلام نشده كه بیماری باغ وحش تهران مشمشه بوده است.

وی مشمشه را بیماری میكروبی خواند و ادامه داد: با مسوولان امر در این زمینه در ارتباط هستیم و افرادی كه در ارتباط با این حیوانات بودند تحت كنترل داریم. در مجموع در حال حاضر خطری از انتقال این بیماری وجود ندارد.

گویا درباره چگونگی نظارت وزارت بهداشت بر بیماری‌های مشترك میان انسان و حیوان در باغ وحش‌ها، گفت: در این زمینه وزارت بهداشت با سازمان دامپزشكی و سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط است.

وی در توضیح بیماری مشمشه گفت: این بیماری عمدتا بیماری حیوانات محسوب می‌شود و اغلب حیوانات تك سم مانند اسب، الاغ و مادیان به آن مبتلا می‌شوند. این بیماری می‌تواند از حیوانی به حیوان دیگر و از طریق ترشحات دستگاه تنفس و زخم‌های پوستی منتقل شود. برخی از حیوانات دچار علایم تنفسی این بیماری، برخی دچار علایم جلدی و برخی دیگر به هر دو علایم مبتلا می‌شوند.

گویا درباره چگونگی انتقال بیماری مشمشه به انسان، گفت: این بیماری می‌تواند از طریق تنفس و همچنین در صورت وجود زخم در پوست به انسان منتقل شود. اگر این بیماری از طریق پوست به انسان منتقل شود با ایجاد ضایعات پوستی همراه بوده و غدد لنفاوی را گرفتار می‌كند. گرفتاری غدد لنفاوی ممكن است با ترشحات چركی همراه باشد و به دنبال گرفتاری غدد لنفاوی، دیگر نقاط بدن مانند كبد و طحال گرفتار می‌شوند.

رییس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: فرم دیگر انتقال مشمشه از حیوان به انسان از طریق دستگاه تنفس است. این انتقال می‌تواند حتی زخم‌های عفونی در داخل دستگاه تنفس ایجاد كرده، به انتهای دستگاه تنفس رسیده و ایجاد ذات‌الریه كند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 236103
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید