مدیرکل دامپزشکی استان مازندران:
نظارت بهداشتی بر ۱۱ هزار ۳۵۹ تن گوشت تازه و منجمد وارداتی
دکتر حمزه آقاپور کاظمی، مدیرکل دامپزشکی استان مازندران، بخشی اقدامات ۱۰ ماهه این اداره کل در حوزه نظارت بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و صنایع وابسته را تشریح کرد.

یه گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران دکتر حمزه آقاپور کاظمی مدیرکل با تأکید بر «حفظ سلامت عمومی و پیشگیری از مخاطرات بهداشتی»، آمارهای قابل توجهی از فعالیت های نظارتی، ضبط و معدوم سازی محصولات غیربهداشتی و اقدامات قضایی علیه متخلفان ارائه داد.
وی اظهار داشتی :در بازه زمانی یادشده، ۳۳ هزار و ۷۰ مورد بازدید از تولیدی، بسته بندی نگهداری مانند سردخانه ها مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و صنایع وابسته به فرآورده خام دامی انجام داده است که منجر به شناسایی ۹۳۵ مورد تخلف بهداشتی در این مراکز شده است.
وی با تاکید بر اینکه همکاران اداره کل دامپزشکی بر پیشگیری از عرضه محصولات فاقد استاندارد، بهویژه در مراکز پرخطر مانند و کارگاههای غیرمجاز تمرکز دارند گفت افزایش بازرسی ها نسبت به سال گذشته، نشاندهنده عزم جدی برای کاهش مخاطرات بهداشتی است.»
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران گفت: در راستای مقابله با عرضه محصولات غیراستاندارد، ۲۹۳ تن از فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی در این بازه زمانی ضبط و ۲۶۸ تن به طور کامل معدوم شدهاند.
وی با اشاره به این آمار هشدار داد: «این حجم از ضبط و معدوم سازی نشان می دهد متخلفان همچنان در تلاشند تا محصولات غیرمجاز را به چرخه مصرف وارد کنند، اما با همکاری مراجع قضایی و نیروی انتظامی، به سرعت با آنها برخورد می شود.»
وی از ارسال ۲۲۹ پرونده تخلف بهداشتی به مراجع قضایی در شهرستانها و خبر داد و افزود: «برخورد قاطع با متخلفان، و پلمپ ۲۷ واحد متخلف پیام روشنی به فعالان این حوزه می دهد که سلامت مردم خطر قرمز ماست.»
آقاپور کاظمی با اشاره به نظارت مستقیم این اداره کل بر روی واردات گوشت تازه و منجمد گفت: اداره کل دامپزشکی استان مازندران با نظارت بهداشتی بر ۴ هزار و ۲۳ تن گوشت منجمد گاوی و گوسفندی و ۷ هزار و ۳۳۶ تن گوشت تازه وارداتی را بر عهده داشته که تمامی آنها مطابق با پروتکلهای بهداشتی دامپزشکی وارد بازار مصرف شدهاند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران این اقدام را گامی کلیدی برای «تأمین پروتئین سالم و جلوگیری از قاچاق محصولات غیراستاندارد» عنوان کرد.
آقاپور کاظمی تصریح کرد: «اعطای پروانه ها تنها به واحدهای دارای شرایط فنی و بهداشتی صورت میگیرد و این روند به افزایش تامین غذای سالم در جامعه کمک خواهد کرد از این رو در حوزه صدور مجوزها، ۵ هزار و ۳۴۳ صدور پروانه تاسیس و بهره برداری برای واحدهای مرتبط با فرآوردههای دامی صادر یا تمدید شده است.
در پایان، دکتر آقاپور کاظمی با تاکید بر اینکه «سلامت مردم حق مسلم آنهاست و تحقق این هدف، تنها با مشارکت همگانی ممکن خواهد بود.» از شهروندان خواست تا با گزارش موارد مشکوک از طریق خط تماس ۱۵۱۲، به دامپزشکی در اجرای مأموریتهای نظارتی یاری رسانند.
شایان ذکر است اداره کل دامپزشکی مازندران با ترکیبی از نظارت های میدانی، برخورد قضایی و فناوریهای نوین، گامهای موثری برای کاهش ریسک های بهداشتی در حوزه فرآورده های دامی برداشته است. با این حال، پایداری این موفقیتها نیازمند تداوم همکاری بین بخشی و افزایش آگاهی عمومی است.پ
نظر دهید