• 1402/02/12 - 16:20
  • تعداد بازدید : 1581
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران:

مردم گوشت قرمز فاقد مهر و تاریخ کشتارگاهی نخرند

حمزه آقاپور کاظمی سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با توجه به گرم شدن هوا و احتمال شیوع بیماری با اعلام این خبر که تاکنون گزارشی از ابتلا به بیماری در استان دریافت نشده است گفت: مردم در خرید گوشت قرمز از قصابی‌ها حتما به مهر و تگ کشتارگاهی دقت و از خرید گوشت قرمز فاقد مهر کشتارگاهی و تاریخ کشتار خودداری کنند.

حمزه آقاپور کاظمی سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با توجه به گرم شدن هوا و احتمال شیوع بیماری با اعلام این خبر که تاکنون گزارشی از ابتلا به بیماری در استان دریافت نشده است گفت: مردم در خرید گوشت قرمز از قصابی‌ها حتما به مهر و تگ کشتارگاهی دقت و از خرید گوشت قرمز فاقد مهر کشتارگاهی و تاریخ کشتار خودداری کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران، حمزه آقاپور کاظمی، سرپرست اداره کل با توجه به گرم شدن هوا و احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: بیماری «سی‌سی‌اچ‌اف» بیماری تب‌دار و خونریزی‌دهنده است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس با خون و ترشحات انسان و دام آلوده منتقل می‌شود. آمار مرگ و میر این بیماری در انسان بالا و در دام، تنها به صورت تب بسیار خفیفی و بدون علائم مرگ‌ومیر مشاهده شده‌است.

آقاپور کاظمی با بیان اینکه نخستین بار عامل بیماری از خون بیماران در مرحله بروز تب و همچنین از کنه «هیالوما» جدا شد، گفت: بیش از ۱۸ نوع ویروس در انسان تب‌ خونریزی‌دهنده ایجاد می‌کنند که تمامی آنها از خانواده «آر ان‌ آ ویروس» هستند.

وی درباره مخازن جانوری بیماری در طبیعت گفت: مخزن بیماری در طبیعت اصولا کنه‌ها هستند اما حیواناتی مانند گاو، بز، خرگوش صحرایی، گوسفند، جوجه‌تیغی و جوندگانی مانند موش نیز می‌توانند منشاء این بیماری باشند.

حمزه‌آقاپور کاظمی خاطرنشان کرد: اداره‌کل دامپزشکی استان طی نظارت بر روند کشتار دام در کشتارگاه‌های مازندران با حضور مسئولان فنی و بهداشتی بخش خصوصی و ناظران دولتی، نسبت به رویه کشتار، کنترل و بررسی دام قبل و پس از کشتار اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وی درخصوص چگونگی نظارت بر کشتار و روند انجام آن بیان کرد: لاشه‌های دام پس از استحصال از کشتارگاه، پروسه زنجیره سرد را کامل طی کرده و با خودروهای واجد شرایط به مقاصد و خرده‌فروشی‌ها منتقل می‌شوند. پس از کشتار نیز تگ با تاریخ کشتار و مهر ناظر دولتی روی لاشه افزوده می‌شود.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با تاکید بر خرید گوشت دارای مهر کشتارگاه گفت: مردم در خرید گوشت قرمز از قصابی‌ها حتما به مهر و تگ کشتارگاهی دقت کنند و از خرید گوشت قرمز فاقد مهر کشتارگاهی و تاریخ کشتار خودداری کنند. در صورت مشاهده هرگونه تخلف از خرده فروشی‌ها، می‌توانند موارد لازم را از طریق سامانه ۱۵۱۲ به اداره‌کل دامپزشکی استان اطلاع‌ دهند.

وی درباره اقدامات پیشگیرانه اداره‌کل دامپزشکی مازندران برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو در استان اظهار کرد: از جمله اقدامات اداره کل دامپزشکی مازندران با آغاز فصل گرما در راستای کنترل بیماری و تشدید نظارت بر نحوه تولید و عرضه گوشت قرمز، تاکید بر رعایت زنجیره سرد است. همچنین اقداماتی مانند سمپاشی دامداری‌ها و دام‌ها در سطح روستاها و اماکن پرورش انجام می‌شود که عاملی مهم در کنترل و پیشگیری بیماری و امکان بروز و شیوع آن در استان است.

حمزه آقا‌پور کاظمی درباره راه‌های انتقال بیماری به انسان اظهار کرد: یکی از راه‌های انتقال بیماری به انسان گزش توسط کنه‌ آلوده از دام آلوده و له کردن کنه است. این ویروس به‌طور معمول از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار و لاشه حیوان قابل‌انتقال است.

وی با تاکید بر ممنوعیت شکار جانوران منشاء بیماری خاطرنشان کرد: حیوانات مخزن ویروس مانند خرگوش و گراز نباید شکار شوند، همچنین هر نوع فعالیتی که منجر به تماس با خون یا سایر بافت‌های آلوده دام شود؛ مانند پانسمان و رسیدگی به جراحت دام آلوده، شاخ‌بری، اخته کردن، کمک به زایمان دام، خون‌گیری، پشم‌چینی و حتی فعالیت‌های آشپزخانه مانند قطعه کردن گوشت از راه‌های انتقال بیماری به انسان به شمار می‌آید.

این مسئول درباره راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو گفت: از مصرف گوشت تازه جداً خودداری شود و لاشه‌های دام تا ۲۴ ساعت پس از ذبح و آلایشات آن مانند دل، جگر و قلوه دست‌کم تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود تا ویروس از بین رفته و پس از آن قابل‌استفاده است. تاکید می‌شود از خرید گوشت‌های فاقد برچسب، تگ و مهر کشتارگاهی جداً خودداری کنید.

حمزه‌آقاپور کاظمی افزود: استفاده از وسایل شخصی مانند دستکش، ماسک و پیشبند در هنگام ذبح دام، خرد کردن گوشت، سمپاشی خانه، اصطبل و بدن دام جهت کاهش جمعیت کنه، مصرف مواد گندزدا در سرویس‌های بهداشتی محیط آلوده به خون و ترشحات بیمار به دلیل نبود علائم خاص بیماری در دام، از دیگر راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران اظهار کرد: دوره نقاهت بیماری با کمرنگ شدن ضایعات پوستی از روز دهم اتفاق می‌افتد که نشانگر روند تدریجی بیماری است. بیشتر بیماران در هفته سوم تا ششم پس از شروع بیماری و پس از طبیعی شدن شاخص خونی و آزمایش ادرار مرخص می‌شوند. مشخصه دوره نقاهت این بیماری طولانی بودن آن همراه با ضعف بوده که ممکن است تا یک ماه باقی بماند.

وی درباره علائم بهبودی بیماری تب کریمه کنگو گفت: بهبودی ممکن است بدون عارضه باشد اگرچه گاهی التهابات عصبی، در یک یا چندین عصب برای چندین ماه باقی می‌ماند.

وی درباره مراقبت از افراد مشکوک به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو گفت: این افراد باید قرنطینه کامل شوند و با افراد خانواده و پرسنل بیمارستانی در تماس نباشند. تمامی وسایل بیمارستانی مانند ماسک، دستکش، روپوش، پیشبند، لوله‌های خون، سرنگ و سایر وسایلی که با ترشحات بیمار در تماس هستند حتماً باید سوزانده شوند.

سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران خاطرنشان کرد: هنگامی که پرسنل مراقبت بیماری در معرض تماس پوستی مخاطی با خون مایعات بدن یا سایر ترشحات قرار می‌گیرند باید فوراً سطح آلوده با آب و صابون شست‌وشو داده شود. کارکنان بهداشتی و درمانی و افرادی که با خون یا ترشحات بدن و بافت‌های آلوده بیماران در تماس هستند باید مرتب و دستکم تا ۱۴ روز پس از تماس تحت‌نظر باشند و درجه حرارت بدن آنها روزانه کنترل شود. در صورت بروز علائم، مطابق پروتکل، درمان فوری انجام شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,شهرستان گلوگاه,شهرستان بهشهر ,شهرستان نکا,شهرستان ساری - میاندرود,شهرستان جویبار,شهذستان سیمرغ,شهرستان قائمشهر,شهرستان سوادکوه شمالی,شهرستان سوادکوه,شهرستان بابل ,شهرستان آمل,شهرستان بابلسر - فریدونکنار,شهرستان محمودآباد ,شهرستان نور,شهرستان نوشهر,شهرستان چالوس - کلاردشت,شهرستان تنکابن - عباس آباد ,شهرستان رامسر ,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 300894
کلمات کلیدی
admin ادمین مازندران

admin ادمین مازندران

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید