آغاز عملیات اجرائی برنامه ملی مراقبت بیماری SVC در ماهیان گرمابی مازندران
به گزارش روابط عمومی ، رئیس اداره بهداشت و مراقبت از بیماریهای آبزیان دامپزشکی مازندران با اعلام این خبر اظهار داشت : با عنایت به اینکه ماهیان گرمابی حساس به این بیماری بوده و اینکه رخداد بیماری عموماً در کپور ماهیان در دمای بین 11-17 درجه سانتی گراد بوده، عملیات اجرائی برنامه ملی مراقبت بیماری (SVC) Carp Spring Viraemia of در سال 1401-1400، در قالب Surveillance Active ( مراقبت فعال بر پایه علایم بالینی) و Passive Surveillance ( مراقبت غیر فعال) در 10% واحد های اپیدمیولوژیک پرورش همچنین یک مرکز تکثیر ماهیان گرمابی در استان مازندران آغاز شده است.
دکتر باباعلیان اهدف مهم اجرای این برنامه را پیشگیری از بروز و کنترل وقوع بیماری اخطار کردنی SVC و شناسایی مراکز تکثیر و پرورش آلوده به این بیماری اعلام کرد.
وی تاکید داشت، ماهیان جوان تا سن یکسال به فرم بالینی بیماری حساس بوده ولی بیماری می تواند در کلیه گروهای سنی نیز مشاهده شود.
رئیس اداره بهداشت و مراقبت از بیماریهای آبزیان دامپزشکی مازندران مهمترین روش انتقال عامل این بیماری ویروسی از یک منطقه به منطقه دیگر را حمل و نقل ماهیان مبتلا اعلام کرد و خاطرنشان ساخت ، الگوی بیماری به عواملی نظیر درجه حرارت آب، سن و شرایط فیزیولوژیک ماهی، تراکم جمعیت و عوامل استرس زا بستگی دارد.
نظر دهید