کارگاه تخصصی بیماریهای ویروسی ماهیان کپور در آمل برگزار شد
کارگاه آموزشی آشنایی با بیماریهای ویروسی ماهیان کپور، با هدف ارتقای دانش و توانمندسازی تولیدکنندگان ماهیان گرمآبی شهرستان آمل و با تدریس متخصص برجسته استان، به میزبانی اداره شیلات و همکاری اداره دامپزشکی این شهرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شهرستان آمل، دکتر حمید رسولیزاده، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آمل، در حاشیه برگزاری این کارگاه آموزشی که در سالن مرکز جهاد کشاورزی رئیسآباد برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به حساسیت موضوع و خسارات سنگین ناشی از شیوع بیماریهای ویروسی در صنعت آبزیپروری، ارتقای سطح آگاهی پرورشدهندگان اولین و مؤثرین خط دفاعی در برابر این تهدیدات است.
وی افزود: این کارگاه با همکاری مشترک اداره شیلات و دامپزشکی شهرستان و با دعوت از یکی از برجستهترین متخصصان این حوزه برگزار شد تا تولیدکنندگان بتوانند با جدیدترین یافتههای علمی و روشهای نوین مدیریت استخر آشنا شوند.
به گفته رئیس اداره دامپزشکی آمل، از جمله بیماریهای مهم مورد بررسی در این کارگاه، بیماری ویرمی کپورماهیان (SVC)، بیماری هرپس ویروس کپوی (KHV) یا بیماری اگزوتیک، بیماری رئوویروس ماهی آمور و آبله کپور بودند که علائم، راههای سرایت و روشهای کنترل هر یک به صورت مفصل آموزش داده شد.
روشهای کنترل و پیشگیری که توسط دکتر احمدی ارائه شد، شامل تاکید بر واکسیناسیون اصولی، اعمال محدودیت و کنترل دقیق در جابجایی ماهی زنده، ضدعفونی استخرها با استفاده از کلرین قبل از خشک کردن، دفع بهداشتی آب استخرهای آلوده و جلوگیری از رهاسازی آن در محیط و در نهایت، اجرای دقیق قرنطینه و حذف ماهیان آلوده پس از تأیید آزمایشگاهی بود.
در ادامه این گزارش آمده است که دکتر احمدی با اشاره به نیاز مبرم پرورشدهندگان به بازآموزی و بهروزرسانی دانش، مطالب جامعی در زمینه شناسایی به موقع تهدیدات، بیماریهای مختلف و راهکارهای فنی نوین برای کاهش خسارات و تلفات ارائه نمود و در عین حال، راهنماییهای مؤثری برای افزایش راندمان تولید و بهرهوری اقتصادی نیز مطرح کرد.
شایان ذکر است آموزش را می توان اساسیترین و مقرونبهصرفهترین رکن در برنامههای مدیریت بهداشت و پیشگیری از بیماریها در صنعت آبزیپروری دانست. سرمایهگذاری بر روی ارتقای دانش بهرهبرداران، موجب میشود تا آنان علاوه بر شناخت علائم اولیه بیماری، بتوانند اقدامات پیشگیرانه را قبل از وقوع حادثه به کار بندند و در صورت بروز بیماری، با عکسالعمل به موقع و آگاهانه، از گسترش آن جلوگیری کرده و میزان تلفات را به حداقل برسانند. کارگاههای آموزشی مانند آنچه در آمل برگزار شد، تنها انتقال دهنده اطلاعات نیستند، بلکه با ایجاد پل ارتباطی بین متخصصان و پرورشدهندگان، اعتمادسازی کرده و بستری برای همکاری هرچه بیشتر در راستای توسعه پایدار این صنعت حیاتی فراهم میکنند. بدون تردید، هر سرمایهگذاری در بخش آموزش، سرمایهگذاری برای تضمین امنیت غذایی و اقتصادی منطقه است
نظر دهید