دیدار مدیرکل دامپزشکی مازندران با رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان؛ تاکید بر مدیریت بیماری دامی، توسعه صادرات و بهبود معیشت کارکنان
در نشست مشترک دکتر حمزه آقاپور کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان مازندران، دکتر عبدالرضا کریم پور با رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، مهمترین اقدامات و برنامههای حوزه دامپزشکی در زمینه مدیریت بیماری دام و طیور، بهینهسازی تولید، افزایش صادرات مرغ و رفع چالشهای معیشتی کارکنان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران، آقاپور کاظمی در این جلسه با ارائه گزارشی جامع، نخست به اقدامات انجامشده برای کنترل بیماریهای دام و طیور اشاره کرد و گفت: با اجرای برنامههای پیشگیرانه، نظارت مستمر و پوشش کامل واکسیناسیون در دامداریها، مرغداریها، شیوع بیماریهای خطرناک را به حداقل رساندهایم. این اقدامات نه تنها امنیت زیستی را تضمین میکند، بلکه زنجیره تولید را نیز پایدار نگه میدارد.
وی در ادامه به موضوع بهینهسازی فرآیند جوجهریزی و ثبت رکوردهای تولید پرداخت و افزود: با رفع مشکلات فنی در فارمها، آموزش بهرهبرداران و تجمیع همه ظرفیت ها موجود در استان، شاهد افزایش بهرهوری و تولید در استان هستیم به طوری که با این رویکرد نوین شاهد ثبت رکوردهای جدید 18 میلیون قطعه جوجه ریزی در صنعت طیور استان بودیم.
آقاپورکاظمی با تاکید بر توسعه صادرات مرغ به عنوان یک محور استراتژیک در این نشست به مازاد تولید مرغ در استان اشاره کرد و گفت: با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور برنامهریزی برای افزایش سهم صادرات به کشورهای همسایه و منطقه در حال انجام است که این امر علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، به تعادلبخشی بازار داخلی و رشد اقتصادی استان کمک شایانی میکند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران از استقرار اکیپهای ویژه در بنادر استان خبر داد و گفت: یا هدف تسریع در ترخیص نهادههای دامی، زمان انجام فرآیندهای اداری در بنادر را به حداکثر ۵ روز کاهش دادهایم. این اقدام هزینههای واردکنندگان و تولیدکنندگان را کم کرده و رونق صنعت دامپروری را در پی خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار تخصیص اعتبارات تملک دارایی برای نوسازی تجهیزات، توسعه آزمایشگاههای تشخیصی و بهبود زیرساختهای قرنطینهای شد و تاکید کرد: تامین این اعتبارات، کیفیت خدمات دامپزشکی را ارتقا داده و پاسخگویی به نیازهای بهرهبرداران را تسهیل میکند.
آقاپورکاظمی همچنین خواستار افزایش اعتبارات ویژه برای بهبود معیشت کارکنان دامپزشکی شد و تصریح کرد: نیروهای متخصص این حوزه با وجود تلاش بیوقفه، با چالشهای معیشتی روبرو هستند. افزایش اعتبارات رفاهی، نه تنها انگیزه آنان را تقویت میکند، بلکه به ارتقای کیفیت خدمات منجر خواهد شد.
در این نشست، موضوع اصلاح زیرساختهای لجستیکی به عنوان عاملی کلیدی در توسعه صادرات و کاهش اتلاف منابع مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به لزوم بهینهسازی خودروهای اکیپ های عملیاتی گفت: همکاران اداره کل دامپزشکی در همه شهرستان ها از خودروهای مستهلک برای خدمات دهی در مناطق محروم و صعب العبور استفاده می کنند که هم کیفیت و میزان خدمات دهی را کاهش می دهد و امنیت همکاران حوزه مبارزه با بیماری های دامی را به خطر می اندازد.
دکتر عبدالرضا کریم پور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مازندران نیز با قدردانی از اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل دامپزشکی استان مازندران خواستار ارائه مکتوب ظرفیت های استان مازندران در موزه دامپزشکی شد.
وی امینت غذایی و تحقق رشد اقتصادی در صنعت کشاورزی و دامپروری را از اولویت های سازمان مدیریت در دوره مدیریت جدید عنوان کرد و افزود: تلاش می شود اعتبارات مورد نیاز با هماهنگی با دستگاههای اجرایی سازمان مرکزی تأمین گردد.
دکتر کریم پور افزود: با اولویتدهی به پروژههای زیرساختی و تخصیص هدفمند منابع، گامهای بلندی برای افزایش درآمدهای استان و توسعه پایدار بخش دامپزشکی برداشته خواهد شد.
نظر دهید